Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către E.S. Domnul Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a E.S. Domnul Almuhannad A. Al - Hammadi, Însărcinat cu Afaceri, Ambasada Statului Qatar în România

ro

29 May, 2012 22:28 808 Marime text

Bucureşti, 28 mai 2012: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională - E.S. Domnul Mihail M. Vlasov, l-a primit în vizită de lucru pe E.S. Domnul Almuhannad A. Al - Hammadi, Însărcinat cu Afaceri, Ambasada Statului Qatar în România.

Întâlnirea a prilejuit discutarea mai multor aspecte privitoare la creşterea nivelului cooperării bilaterale româno-qatareze, necesitatea intensificării contactelor între comunităţile de afaceri din cele două ţări, concentrarea asupra unor proiecte concrete realizabile precum şi stimularea dezvoltării schimburilor economice şi comerciale, fiind evocate, printre altele, ca domenii ce pot prezenta interes pentru investitorii din Qatar: infrastructura, turismul, industria alimentară, domeniul IT şi cel energetic.

Preşedintele Camerei Naţionale a menţionat, în mod special, impactul pozitiv în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, creat de cadrul instituţional existent între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ a Statului Qatar, benefic pentru ambele comunităţi de afaceri, române şi qatareze.

În cadrul discuţiilor Preşedintele Camerei Naţionale a transmis mesajul său comunităţii de afaceri din Qatar: "România, un stat de drept în care proprietatea privată este garantată, oamenii de afaceri qatarezi sunt bineveniţi iar funcţionarea Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial pe lângă CCIR reprezintă pentru investitorul qatarez o garanţie în plus în eventualitatea unui litigiu comercial, arbitrajul comercial - o alternativă la arbitrajul de stat - va soluţiona în mod rapid, eficient şi în mod confidenţial, disputa comercială. Sectorul privat trebuie să se afirme şi să devină motorul noii dezvoltări a relaţiilor parteneriale între cele două ţări şi economii".

La rândul Domniei Sale Excelenţa Sa Almuhannad A. Al- Hammadi, Însărcinat cu Afaceri, Ambasada Statului Qatar în România şi-a exprimat speranţa că relaţiile economice româno - qatareze se vor înscrie pe o linie ascendentă, subliniind necesitatea intensificării eforturilor pentru dinamizarea acestora.

"Ştiu că există o sferă largă de interese economice comune precum şi oportunităţi concrete, nu pot rata această ocazie de explorare a acestor oportunităţi care permit structurarea unui parteneriat activ şi pragmatic axat pe cooperarea comercială şi economică cu implicarea activă şi de substanţă a sectorului de afaceri privat ", a subliniat oaspetele qatarez.

Întrevederea a prilejuit reconfirmarea interesului Sistemului Cameral din România pentru valorificarea mai intensă a posibilităţilor firmelor din România de a conlucra cu firme din Qatar, sens în care în toamna acestui an, în coordonarea Camerei Naţionale şi în strânsă colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie România - Qatar, se intenţionează organizarea unei săptămâni românești în Qatar, eveniment de amploare intitulat Products made in Romania.

Dorinţa şi posibilitatea României de a extinde cooperarea economică cu statul Qatar în domenii de mare interes şi concentrarea asupra unor proiecte concrete realizabile în sectoare ca infrastructură rutieră, se vor discuta într-un cadru mai restrâns şi vor face obiectul unei viitoare întâlniri cu Ministrul român al Transporturilor şi Infrastructurii E.S. Domnul Ovidiu Silaghi.

În contextul voinţei ferme a celor două părţi de promovare şi amplificare a cooperării bilaterale, Preşedintele Camerei Naţionale, a reiterat faptul că Sistemul Cameral din România, contează pe colaborarea şi pe mai departe cu Ambasada Statului Qatar în România pentru identificarea domeniilor sectoriale de interes comun: construcţii civile, extracţia şi transportul de ţiţei şi gaze naturale, producţia şi transportul energiei electrice.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii