Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:13 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Modificari fiscale aplicabile in anul 2012. Aspecte contabile privind intocmirea, semnarea, auditarea si depunerea situatiilor financiare aferente exercitiului financiar 2011"

ro

01 Mar, 2012 20:14 536 Marime text

Bucuresti, 28 februarie 2012

La Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei s-a desfasurat seminarul dedicat profesionistilor „Modificari fiscale aplicabile in anul 2012. Aspecte contabile privind intocmirea, semnarea, auditarea si depunerea situatiilor financiare aferente exercitiului financiar 2011", cu participarea unor lectori de specialitate de la mari companii de consultanta fiscala si Ministerul Finantelor Publice. Evenimentul poate fi considerat „nu doar o sursa de informare, ci si deschizator de noi orizonturi in subiectul, intotdeauna actual, al fiscalitatii" dupa cum spunea in deschiderea seminarului domnul Sorin Petre Dimitriu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Vicepresedinte al CCIR. „Sistemul cameral a subliniat, in nenumarate randuri, ca economia romaneasca are nevoie de predictibilitate si de stabilitate, indeosebi in domeniul fiscal. Consideram ca aceasta este o conditie absolut necesara - e adevarat, nu si suficienta - pentru a pune bazele unei cresteri economice poate mai putin spectaculoase, dar cu siguranta sanatoase si durabile" , a declarat Domnia Sa, cu aceasta ocazie.

Lectori de specialitate de la companii ca PricewaterhouseCoopers sau Ernst &Young au dezbatut probleme specifice ale modificarilor legislatiei fiscale in materie de impozit pe venit, impozit pe profit, contributii sociale, iar in materie de TVA a sustinut o prelegere dl. Cristian Radulescu, de la compania TAXHOUSE. Inspectia fiscala a fost tema prezentarii sustinuta de firma Baker Tilly Klitou, iar case de avocatura ca Zamfirescu Racoti Predoiu, Musat si Asociatii sau Biris Goran au prezentat posibile modificari ale legislatiei fiscale care ar fi favorabile mediului de afaceri, in sensul simplificarii acesteia, sau impactul legislatiei fiscale actuale cu Noul Cod Civil. In incheiere, a avut loc una dintre cele mai solicitate prezentari, cea a lectorului de la Ministerul Finantelor Publice, care a oferit consultanta in materie de contabilitate, cu aplicabilitate indeosebi la inchiderea exercitiului financiar 2011.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Directia Reprezentare Camerala

Ti-a placut articolul?

Comentarii