Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excelenta Sa Zoran S. Popovic, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Serbia, in vizita la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR)

ro

12 May, 2010 20:19 1052 Marime text
Bucureşti, 12 mai 2010 - Excelenţa Sa dl. Zoran S. Popovic, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Serbia la Bucureşti a făcut o vizită de curtoazie Preşedintelui CCIR, E.S. dl. Mihail M. Vlasov.

„Mă bucur mult că sunteţi aici. Ceea ce încercăm să facem prin această întâlnire, la fel ca şi în precedentele şi viitoarele întâlniri cu ambasadorii străini la Bucureşti, este să stabilim o legătură directă, personală, între reprezentanţii economici ai ambasadei şi consilierii responsabili de zonă din cadrul Biroului Relaţii Externe al Camerei Naţionale", a spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la începutul întâlnirii cu ambasadorul Republicii Serbia.

E.S. dl. Mihail M. Vlasov, preşedintele CCIR a subliniat totala deschidere şi disponibilitatea de a ajuta în orice mod oamenii de afaceri din Serbia să-şi dezvolte activităţile în România, deoarece există din partea Sistemului Cameral disponibilitatea şi interesul de a stabili relaţii comerciale bune şi trainice cu ţara vecină.

Ambasadorul Republicii Serbia, E.S. dl. Zoran Popovic a menţionat că deşi adesea, în cadrul discuţiilor formale, se menţionează faptul că relaţiile economice nu sunt la nivelul relaţiilor politice dintre două ţări, în cazul concret al Serbiei şi României, potenţialul este maxim, avându-se în vedere vecinătatea, minorităţile transfrontaliere, complementaritatea sistemelor economice ale cele două ţări. În acest sens, o mai bună cunoaştere reciprocă a realităţilor economice şi a oportunităţilor de afaceri, este un element determinant în impulsionarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

În încheierea întâlnirii cu ambasadorul Serbiei, preşedintele CCIR i-a înmânat acestuia Codexul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, instituţie permanentă de arbitraj ce funcţionează pe lângă CCIR, şi lista arbitrilor comerciali internaţionali, cu rugămintea de a primi şi nominalizarea unei personalităţi juridice din Serbia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii