Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excelenta Sa Mihai Ghimpu, Presedintele interimar al Republicii Moldova in vizita la Camera de Comert si Industrie a Romaniei

ro

28 Apr, 2010 17:32 1224 Marime text

Excelenţa Sa Mihai Ghimpu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova în vizită la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)

Bucureşti, 27 aprilie 2010 – Cu ocazia vizitei oficiale în România, Preşedintele interimar al Republicii Moldova,  Excelenţa Sa dl. Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu Preşedintele CCIR, E.S. dl. Mihail M. Vlasov şi cu oameni de afaceri români, la Palatul Camerei de Comerţ.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, E.S. dl. Mihail M. Vlasov a salutat înaltul oaspete din Republica Moldova şi delegaţia care îl însoţea, urându-le bun venit şi asigurându-i de toată deschiderea Sistemului Cameral din România către întărirea relaţiilor comerciale cu Republica Moldova.

Excelenţa Sa dl. Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova a menţionat în cuvântul său de deschidere că legăturile dintre cele două ţări vecine sunt foarte strânse şi a adăugat că România se află pe locul doi, după Federaţia Rusă în ceea ce priveşte volumul schimburilor comerciale ale Republicii Moldova.  În acest context, Domnia Sa a propus preşedintelui CCIR deschiderea unei Reprezentanţe a Camerei Naţionale la Chişinău pentru a intensifica relaţiile economice şi a deschide accesul către noi pieţe oamenilor de afaceri din România. E.S. dl. Mihail M. Vlasov, președintele CCIR a menţionat că va prezenta această propunere Colegiului de Conducere al Camerei Naționale și personal va sprijini această inițiativă.

Accentuând asupra faptului că relansarea economică este posibilă doar prin revitalizarea mediului de afaceri, membrii delegaţiei oficiale din Republica Moldova au ţinut să prezinte oportunităţile de investiţii numeroşilor oameni de afaceri români prezenţi la masa rotundă, care au reprezentat diverse domenii de activitate: industria petrolieră, domeniul bancar, agricultura, industria alimentară, viticultura şi vinificaţia, industria textilă, etc.

Din delegaţia oficială a Republicii Moldova au mai făcut parte: dl. Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei; dl. Gheorghe Şalaru, Ministrul Mediului; dl. Marcel Răducan, Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale; dl. Ion Cebanu, Ministrul Tineretului şi Sportului; dl. Oleg  Bodrug, deputat în Parlamentului Republicii Moldova, dl. Dorin Chirtoacă, Primarul General al Chişinăului; dl. Mihai Bălan, consilier al Preşedintelui pe probleme de politică externă şi integrare europeană; dl. Efim Chilari, însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova la Bucureşti,  şi au fost însoţiţi de o numeroasă delegaţie de jurnalişti din Republica Moldova.

Pentru a face paşi concreţi în sensul intensificării relaţiilor bilaterale, a fost transmisă invitaţia oamenilor de afaceri români prezenţi la masa rotundă, de a participa la evenimentele ce vor avea loc la Chişinău în luna mai, o expoziţie a IMM-urilor, şi în luna iunie – Forumul Investiţional Business Week Moldova, în cadrul căruia se va organiza un forum de o zi dedicat României. Mesajul de încheiere a întâlnirii a fost „vă aşteptăm la Chişinău”.

Birou Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii