Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excelenta Sa Madicke Niang, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Senegal in vizita la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR)

ro

27 Apr, 2010 17:18 1638 Marime text
dsc_4178_resize.jpgBucureşti, 26 aprilie 2010 - Cu ocazia vizitei oficiale în România, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Senegal, Excelenţa Sa dl. Madicke Niang a făcut o vizită conducerii CCIR.

"Sistemul Cameral din România, cel mai important vector al mediului de afaceri românesc, îşi propune să se implice major în dinamizarea schimburilor comerciale şi în relansarea contactelor cu acele zonele din afara spaţiului Uniunii Europene, unde expertiza şi produsele româneşti sunt bine cunoscute şi căutate. În acest sens, strategia noastră prevede deschiderea de reprezentanţe în zone precum Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Asia de Sud-Est", a spus prof. univ. dr. Sorin P. Dimitriu, vicepreşedinte al CCIR şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti în cuvântul de bun venit adresat înaltului oaspete senegalez, din partea preşedintelui Camerei Naţionale, E.S. dl. Mihail M. Vlasov.

Menţionând că relaţiile comerciale cu România nu trebuie privite doar prin prisma celor 20 de milioane de consumatori români, ci din perspectiva unei pieţe mult mai largi, de 500 de milioane de europeni, dar şi cei aflaţi în Europa de est, vicepreşedintele CCIR a încurajat prezenţa companiilor senegaleze în România.

Excelenţa Sa dl. Madicke Niang, Ministrul Afacerilor Externe al Senegalului a ţinut să-şi exprime aprecierea pentru faptul că prima sa întâlnire în timpul vizitei oficiale pe care o face în România are loc la Palatul Camerei de Comerţ, deoarece dimensiunea economică este una dintre priorităţile vizitei sale şi a menţionat că va insista pe lângă preşedintele Camerei de Comerţ din Dakar pentru reactivarea relaţiilor instituţionale cu Camera Naţională a României. Din delegaţia senegaleză au mai făcut parte directori şi consilieri din cadrul ministerului Afacerilor Externe, cât şi un reprezentant al APIX, Agenţia Naţională senegaleză pentru promovarea Investiţilor străine, care a prezentat oportunităţile de afaceri, în diverse domenii de activitate, printre care: infrastructura, agricultura şi industria alimentară, acvacultura, turismul, etc. Delegaţia senegaleză a fost de asemenea însoţită pe parcursul vizitei la Palatul Camerei de Comerţ şi de Excelenţa Sa dna. Simona Corlan Ioan, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Senegal.

Vicepreşedintele CCIR şi preşedintele CCIB, prof.univ.dr. Sorin Dimitriu a propus organizarea unui forum de afaceri România-Senegal în cadrul căruia oportunităţile de afaceri din Senegal să fie prezentate mediului de afaceri românesc, mai ales ţinându-se cont de istoricul cooperării şi bunelor relaţii tradiţionale dintre România şi Senegal.

Biroul Imagine Sistem Cameral

Direcţia Relaţii Publice

Tel: 021/319.00.94

e-mail: drp@ccir.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii