Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Comisia Permanentă pentru Finanţe Publice din Parlamentul Norvegiei este interesată de creşterea cooperării economice cu România - 5 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 09:53 1854 Marime text
Bucureşti, 4 septembrie 2014: Preşedintele CCIR, domnul Mihai Daraban a primit, astăzi, 4 septembrie a.c., vizita delegaţiei Comisiei Permanente pentru Finanţe Publice din Parlamentul Norvegiei, formată din domnii deputaţi Gjermund Hagesæter, Hans Andreas Limi şi Tom E.B. Holthe.
 
Discuţiile care au avut loc în cadrul acestei întrevederi s-au axat pe creşterea economică a României şi pe oportunităţile de investiţii norvegiene în proiecte de dezvoltare durabilă pe teritoriul ţării noastre. În acest sens, au fost evidenţiate avantajele strategice de care România dispune, ca ţară membră a Uniunii Europene cu cel mai mare port la Marea Neagră, inclusă în coridorul European nr. 7 de transport fluvial - canalul Dunăre-Main-Rhin şi rută de tranzit pentru ţările europene fără ieşire la mare sau ocean.
 
“Suntem foarte interesaţi de identificarea unor arii în care putem creşte cooperarea economică între România şi Norvegia”, a spus dl Gjermund Hagesæter, liderul delegaţiei scandinave.
 
La rândul său, Preşedintele CCIR a accentuat că “România are nevoie de investiţii în sectoarele care ţin de producţia de energie. Trebuie dezvoltată, în special, infrastructura coridoarelor de distribuţie a energiei electrice. Investiţii suplimentare sunt necesare şi pentru infrastructura de transport auto, feroviar şi fluvial. Pe de altă parte, agricultura are un potenţial uriaş, având în vedere că dispunem de mai bine de trei milioane de hectare de teren agricol neutilizat. Atragerea fondurilor de dezvoltare oferite de Uniunea Europeană, precum şi a celor oferite de Norvegia, sunt esenţiale pentru creşterea economică a României”, a spus dl Mihai Daraban.
 
La 31 decembrie 2013 erau înregistrate în România 329 societăţi cu capital norvegian de aproximativ 73 milioane euro, ocupând locul 31 în topul investitorilor străini din România. De asemenea, valoarea schimburilor comerciale a fost de 742,99 de milioane de euro, în creştere cu 40,23% faţă de 31 decembrie 2012. Prin urmare, soldul balanţei comerciale este pozitiv pentru România, respectiv + 448,47 milioane euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii