Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Natională doreste să identifice modalităti de sprijin pentru IMM-urile românesti la nivel local in colaborare cu Ambasada Belgiei la Bucuresti

ro

29 Feb, 2012 20:19 1410 Marime text

Bucuresti, 24 februarie 2012: Presedintele Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR), Excelenta Sa Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, a primit vizita Excelentei Sale Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucuresti.

E.S. Dl. Mihail M. Vlasov a prezentat relatiile de cooperare excelente pe care le are cu Ambasada Belgiei, initiate inainte de a fi Presedintele Camerei Nationale si chiar inainte de intrarea României in Uniunea Europeană. De asemenea, a mentionat existenta Reprezentantei CCIR la Bruxelles si activitatea acesteia.

După o scurtă prezentare a modului de functionare a Sistemului Cameral românesc si a cadrului legislativ care stă la baza acestuia, Presedintele CCIR a vorbit despre functionarea Curtii de Arbitraj Comercial International pe lângă CCIR care se ocupă de administrarea arbitrajului international si intern.

E.S. Dl. Ambasador Philippe Beke a prezentat programul de actiuni pentru anul 2012, in care este inclus si mecanismul de cooperare Belgia-România la Bucuresti, un interes deosebit fiind acordat domeniilor sănătate publică si agricultură si aspectelor legate de soarta IMM-urilor la nivel local. In acest sens Excelenta Sa a mentionat infiintarea Asociatiei de afaceri Belgia-România, iar E.S. Dl. Mihail M. Vlasov a propus posibilitatea formării unei Camere Bilaterale.

In cadrul intâlnirii s-a discutat si despre organizarea unei misiuni economice cu participarea unor firme din România, Belgia si Republica Moldova, care să aibă loc in Republica Moldova, ca urmare a vizitei efectuate de E.S. Dl. Ambasador Philippe Beke la peste 40 de societăti din Republica Moldova, majoritatea fiind companii belgiene.

Camera de Comert si Industrie a României

Directia Reprezentare Camerală

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii