Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Camera de Comert si Industrie a Romaniei incurajeaza revigorarea relatiilor dintre economiile Romaniei si Algeriei"

ro

23 Nov, 2011 22:59 923 Marime text

Bucuresti, 23 noiembrie: Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Ambasada Republicii Algeriene Democratice si Populare la Bucuresti, au organizat cea de-a treia sesiune a Consiliului Oamenilor de Afaceri Romano-Algerian, la care au participat numerosi oameni de afaceri din cele doua tari. Evenimentul s-a incadrat in programul vizitei oficiale intreprinse in Romania de ES dl Mourad Medelci, Ministrul Afacerilor Externe din Algeria, prezent alaturi de dl Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri la aceasta reuniune.

Algeria, aflata in proces de privatizare si de trecere la economia de piata, doreste integrarea in economia mondiala pentru a iesi din situatia de dependenta fata de bursa hidrocarburilor, si in acest scop, a lansat un program amplu de investitii pentru perioada 2010-2014, a afirmat dl Youcef Lahlou, Co-presedintele algerian al Consiliului. Obiectivele bugetate de Guvernul de la Alger vizeaza construirea unei infrastructuri moderne, pentru care se aloca 250 de miliarde de dolari SUA, investitii in productia de energie electrica, industria farmaceutica, industria prelucratoare, agricultura si industria agro-alimentara.

„Orice investitie romanesca intr-o unitate de productie mixta din Algeria nu este dedicata numai pietei noastre interne, ci poate fi o baza de lansare pentru dezvoltarea pe terte piete", a spus ministrul algerian, invitand firmele romanesti la cooperare si transfer de tehnologie catre tara sa.

Directia Reprezentare Camerala

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii