Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Internaţională Anti - Corupţie are o nouă abordare globală a luptei împotriva corupţiei educaţie şi schimbare de mentalitate

ro

05 Jun, 2012 23:22 1221 Marime text

Domnul Dorin R. Floareş, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Botoşani, membru în Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, a participat în zilele de 22 -25 mai 2012 la un program de pregătire profesională dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri, intitulat: „Depăşirea corupţiei în sectorul privat". Evenimentul a fost organizat de Academia Internaţională Anti - Corupţie (IACA) în parteneriat cu Federaţia Rusă, în campusul de la Laxenburg, Austria.

Printr-o combinaţie de cursuri şi sesiuni de lucru interactive, în perioada celor trei zile de seminar internaţional, au fost abordate şi dezbătute unele dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul privat, fiind identificate şi prezentate cele mai bune practici în lupta pentru prevenirea şi combaterea corupţiei.

Lectorii seminariilor - experţi internaţionali de la PricewaterhouseCoopers, Camera de Comerţ a Austriei, Comisia Anti - Corupţie din Malaezia, concernul Siemens sau Ambasada SUA la Moscova, au împărtăşit cursanţilor din cunoştinţele lor cu privire la implicaţiile globale ale legislaţiei naţionale, buna guvernare corporativă şi importanța aplicării legii în combaterea corupţiei.

Cei 25 de participanţi din ţări din Estul Europei: Bulgaria, Belarus, Republica Moldova, Kirghistan, Ucraina, Armenia, Azerbaijan, România şi Federaţia Rusă, au avut posibilitatea de a schimba opinii şi experienţe pentru identificarea de strategii în cazuri specifice.

Un moment important al acestui program l-a constituit Panelul de Discuţii în care
reprezentanţi ai OECD, OSCE, UNODC şi IACA au prezentat instituţiile şi misiunea acestora pe plan mondial în combaterea corupţiei.

În perspectiva colaborării dintre IACA şi Sistemul Cameral din România, intenţionăm să organizăm în România o conferinţă la Bucureşti sub motto-ul „Prevenirea corupţiei prin educaţie şi schimbarea mentalităţii".

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii