Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect finantat de Uniunea Europeana

ro

01 Jun, 2010 20:33 1248 Marime text

2/06/2010 Comunicat de presa
LANSARE PROIECT RO-SMEP

Un nou proiect finantat de Uniunea Europeana

Incepand din luna martie a.c., Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, prin Centrul Enterprise Europe, este partener intr-un nou proiect finantat direct de Comisia Europeana.
Intitulat „RO-SMEP/Panels – a two way communication RO-EU”, proiectul are acoperire nationala, fiind implementat de un consortiu de noua parteneri (camere de comert, agentii de dezvoltare, universitati, centre de transfer tehnologic), membri ai Enterprise Europe Network.
Obiectivul proiectului il constituie consultarea oamenilor de afaceri pe diferite subiecte lansate de Comisia Europeana, pentru a elabora politicile si legislatia europeana ce vizeaza mediul de afaceri.
Pe parcursul a doi ani (martie 2010 - martie 2012) Comisia Europeana va organiza cel putin 6 consultari pe diverse domenii, fiecare partener va organiza grupuri de lucru (paneluri) moderate de specialisti care vor prezenta documentele supuse consultarii publice, vor spijini firmele sa inteleaga modul in care le va fi afectata activitatea si ii vor ajuta sa-si exprime opiniile privind impactul schimbarilor propuse de Comisie asupra activitatii lor.
Opiniile firmelor, colectate in cadrul acestor paneluri, vor fi transmise apoi Comisiei, intreprinderile mici si mijlocii avand in acest mod ocazia sa contribuie la imbunatatirea procesului de elaborare a actelor normative care urmeaza sa le influenteze activitatea.
In 2 iunie, la sediul CCINA Constanta, sala de conferinte (parter), ora 11.00, se organizeaza un eveniment de lansare a proiectului, in cadrul caruia vor fi prezentate obiectivele, activitatile si modul in care se vor derula consultarile. De asemenea va fi prezentata prima consultare, deja lansat de Comisie, si panelul care va fi organizat in cursul lunii iunie. Participarea este gratuita si deschisa atat reprezentantilor media cat si reprezentantilor mediului de afaceri.
                
Comisia Europeana si persoanele care actioneaza in numele Comisiei Europene nu sunt responsabile pentru modul in care poate fi utilizata informatia continuta aici. Punctele de vedere din aceasta  publicatie apartin autorilor si nu reflecta in mod necesar politicile Comisiei Europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii