Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa privind desfășurarea celei de-a 23-a Conferințe anuale a Asociației Oficialilor Electorali Europeni (5-6 septembrie, București) - 2 septembrie 2014

ro

02 Sep, 2014 17:31 786 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă organizează și găzduiește la București, în perioada 5-6 septembrie 2014, cea de-a 23-a Conferință Internațională a Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO).
La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de oficiali și experți electorali din 50 de țări. Pe lângă delegați ai celor 24 de state membre ale ACEEEO, vor mai participa reprezentanți ai unor prestigioase instituții internaționale de profil: Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), Asociația Mondială a Organismelor Electorale (A – WEB).
“Evenimentul internațional organizat de Autoritatea Electorală Permanentă la București, chiar în anul în care AEP împlinește zece ani de existență, este o dovadă a recunoașterii internaționale a acestei instituții”, consideră președintele AEP, doamna Ana Maria PĂTRU, care deține și președinția ACEEEO.
            Pe agenda discuțiilor sunt două teme de mare interes pentru activitatea specifică a instituțiilor electorale și, implicit, pentru democrație: planificarea alegerilor generale și participarea femeilor în alegeri și în viața publică.
            Pe durata evenimentului, va avea loc o expoziție a furnizorilor de echipamente IT&C din domeniul electoral.
Mai multe multe informații privind programul Conferinței anuale a ACEEEO găsiți aici.
 
 
Direcția comunicare și relații externe
2 septembrie 2014
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii