Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:09 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind participarea AEP la webinarul cu tema Dimensiunea de gen a dezinformării în alegeri, politică și mediul informațional digital, organizat de IFES

ro

24 Feb, 2021 15:39 348 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că participă astăzi, 24 februarie 2021, la webinarul cu tema Dimensiunea de gen a dezinformării în alegeri, politică și mediul informațional digital, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES).
    Organizatorii aduc în dezbatere fenomenul contestării rolurilor tradiționale de gen în spații dominate de bărbați, care a produs diferite efecte nocive, precum raportări mediatice părtinitoare, atacuri la persoană, abuzuri și discursuri instigatoare la ură. Astfel, obiectivul acestui webinar este analizarea, din perspectiva de gen, a provocărilor legate de realizarea informării în deplină integritate, în vederea identificării rolurilor, normelor și stereotipurilor de gen existente în domeniile electoral, politic și digital.
    Prezența Autorității Electorale Permanente la eveniment va fi asigurată de domnul Daniel Duță, directorul general al Departamentului logistică și resurse electorale, și doamna Cristina-Delciza Mareș, consilier parlamentar în cadrul Departamentului cooperare internațională.
    IFES a activat, începând cu anul 1987, în mai mult de 145 de țări cu democrații în curs de dezvoltare sau democrații consolidate. În calitate de lider global în promovarea și protecția democrației, prin oferirea de asistență tehnică și cercetare aplicată, organizația dezvoltă procese civice și politice la care toți cetățenii pot participa în siguranță și în mod egal, precum și modalități inovatoare prin care tehnologia și datele pot veni în sprijinul alegerilor și al democrației.

Direcția comunicare
24.02.2021
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii