Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa privind deschiderea lucrărilor Conferinței Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) - 5 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 10:10 735 Marime text
Cea de-a 23-a Conferință Anuală a Asociației Oficialilor Europeni (ACEEEO) va fi deschisă astăzi, la București, de doamna Ana Maria Pătru, președintele ACEEEO, președinte al Autorității Electorale Permanente din România.

Pe durata ceremoniei de deschidere, vor lua cuvântul domnul William J. Hybl, vicepreședinte al Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale (IFES), domnul Kim Yong-Hi, secretarul general al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) și domnul Zsolt Szolnoki, secretarul general al ACEEEO.
            Este de așteptat ca evenimentul să reunească 170 de participanți din peste 40 de țări. Temele acestei Conferințe anuale sunt: “Participarea femeilor în procesele electorale și în viața publică” și “Planificarea alegerilor generale”.

Pe lângă oficialii electorali și reprezentanții membrilor ACEEEO, vor mai participa la această Conferință organizații internaționale partenere, precum Comisia de la Veneția, Organizația pentru Cooperare și Securitate în Europa/Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/ODIHR), Comisia Europeană, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), Adunarea interparlamentară a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), Institutul Național Electoral din Mexic, membri ai Autorității Electorale și experți din România.

Un moment special al Conferinței este dedicat unei expoziții a furnizorilor de echipamente IT&C din domeniul electoral.
Conferința se va încheia în data de 6 septembrie, cu emiterea unei declarații referitoare la cele două teme dezbătute.
Pentru mai multe informații, contactați Secretariatul ACEEEO la adresa aceeeo@aceeeo.org și Autoritatea Electorală Permanentă la adresa office@roaep.ro.
 
Direcția comunicare și relații externe

Ti-a placut articolul?

Comentarii