Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP şi Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României au semnat un acord de parteneriat

ro

19 Nov, 2013 11:40 1151 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Autoritatea Electorală Permanentă şi Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României au semnat vineri, 15 noiembrie 2013, un acord de parteneriat. Acesta presupune iniţierea unor acţiuni de informare a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu privire la procesul electoral, în vederea consolidării democraţiei și a statului de drept.
Obiectivele generale ale acordului dintre Autoritatea Electorală Permanentă şi Departamentul pentru Relații Interetnice sunt următoarele:
a) informarea, la nivel local, a cetățenilor români aparţinând minorităţilor naţionale, cu privire la exercitarea dreptului de vot şi a dreptului de a fi ales;
b) promovarea unei cetățenii participative prin intermediul diferitelor instrumente de comunicare (site-uri internet, mijloace de comunicare sociale, publicații etc.) și prin interacțiunea cu părțile interesate, multiplicatori și presă la nivel local și regional.
Obiectivul specific al acordului constă în crearea, în limbile minorităţilor naţionale şi distribuirea către comunităţile locale a unor materiale tipărite, audiovizuale și multimedia (spoturi video şi spoturi audio, infografice, pliante etc.). În realizarea materialelor de informare se va pune accentul pe:
  • informaţii tehnice referitoare la exercitarea dreptului de vot şi a dreptului de a fi ales;
  • informarea cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu privire la data desfăşurării diferitelor tipuri de alegeri organizate în România;
  • informaţii generale despre sistemul electoral și despre procesul de votare.
Valabilitatea Acordului de parteneriat este până la data de 31 decembrie 2014 şi poate fi prelungit prin voinţa părţilor, exprimată în scris.

19.11.2013

Direcţia comunicare şi relaţii externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii