Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP - Informare de presa

ro

14 Apr, 2010 15:43 2172 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, în cursul lunii martie, a efectuat o serie de controale la 174 unităţi administrativ-teritoriale unde a constatat un număr de 191 de deficienţe.
Deficienţele constatate fac referire la atribuţiile primarilor şi secretarilor unităţilor administrative-teritoriale în materie electorală.
Printre neregulile constatate se numără neactualizarea listelor electorale permanente, autorizarea persoanelor care operează în aceste liste, comunicarea către judecătorii a modificărilor efectuate etc.
În urma verificărilor au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, din care 50 cu avertisment şi 10 cu amendă (din care 8 au fost deja achitate). În celelalte cazuri s-au făcut recomandări pentru remedierea deficienţelor, urmând ca la controalele ulterioare să se constate dacă acestea au fost corectate sau nu.
Cu avertisment au fost sancţionaţi reprezentanţi din câte o comună din jud.Alba, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, 2 comune din jud. Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Olt, 5 comune din judeţul Argeş şi Buzău, 8 comune din jud. Maramureş, 11 din judeţul Bistriţa Năsăud.

Prezentăm mai jos situaţia amenzilor aplicate:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii