Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Informare de presa - 28.06.2010

ro

29 Jun, 2010 05:08 2020 Marime text
img_0141.jpgAutoritatea Electorala Permanenta (AEP) a demarat proiectul ,,Si votul tau este egal cu al celorlalti!” in vederea imbunatatirii cadrului legislativ privind asigurarea conditiilor necesare exercitarii dreptului de vot.

In cadrul acestui proiect, la sfarsitul saptamanii trecute, AEP a realizat la Galati o intalnire cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea egalitatii sanselor pentru persoanele cu dizabilitati. Aceste organizatii joaca un rol important in proiectul amintit alaturi de alte institutii publice abilitate precum Ministerul Muncii si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.

Scopul principal al intalnirii a fost colectarea informatiilor de la reprezentantii organizatiilor neguvernamentale in vederea imbunatatirii cadrului legislativ privind asigurarea conditiilor necesare exercitarii dreptului de vot.

Discutiile s-au axat pe doua aspecte:


- problemele intampinate de persoanele cu dizabilitati in exercitarea dreptului de vot;

- propuneri de modificare a legislatiei electorale in vederea facilitarii accesului la sectiile de votare si la informatiile cu caracter electoral (pliante, brosuri, emisiuni TV) a persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul ,,Si votul tau este egal cu al celorlalti!” se deruleaza in toate filialele Autoritatii Electorale Permanente din tara in vederea colectarii informatiilor necesare pentru intocmirea unui raport care va fi dat ulterior publicitatii.

Autoritatea Electorala Permanenta, institutie administrativa autonoma, are printre aributiile sale si pe aceea de a elabora si derula programe privind exercitarea dreptului de vot de catre persoanele cu dizabilitati (fizic, somatic, auditiv, vizual) în conformitate cu prevederile art. 65 alin. (1) lit. (n) din Legea nr. 35/2008.

Director
Iulia Vulpe Andrasescu
AEP - Filiala Sud - Est
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii