Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea a douazeci de ani de la caderea comunismului in Romania

ro

18 Dec, 2009 23:11 864 Marime text

Aniversarea a douăzeci de ani de la căderea comunismului în România

În urmă cu douăzeci de ani, pe 17 decembrie 1989, românii au dus mai departe valul libertăţii care traversa Europa Centrală. Întâi în Timişoara, iar apoi în toată ţara, bărbaţii şi femeile au îndrăznit să înfrunte tirania. Şi-au riscat propria viaţă şi, prin eforturile lor, au eliberat naţiunea.

Această zi este un prilej de celebrare a progreselor remarcabile făcute de România în anii care au trecut de la acele zile hotărâtoare ale lui decembrie. Acum douăzeci de ani, nimeni nu ştia ce se va naşte din ruinele comunismului. Însă, datorită hotărârii şi curajului poporului român, România este azi o democraţie puternică, un membru nou şi energic al Uniunii Europene şi unul valoros al NATO.

Statele Unite ale Americii sunt mândre să numească România un prieten şi aliat de încredere. În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, felicit poporul român pentru democraţia obţinută în ultimii douăzeci de ani. În acest moment atât de important, să ne reînnoim angajamentul faţă de drepturile omului, democraţie, statul de drept, valori apărate de românii curajoşi în 1989, şi să lucrăm împreună pentru a face faţă provocărilor secolului XXI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii