Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă (PSD) - „Scopul Guvernului Orban este de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna. Iar asta este un afront la democraţie“

ro

06 Nov, 2019 00:00 1693 Marime text
Preşedintele PSD şi candidatul social-democrat la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, după învestirea în Parlament a Guvernului Orban, că a fost "o zi neagră pentru democraţie", în care "s-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, Klaus Iohannis".

"Am asistat, în Parlament la încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Iohannis pentru preluarea puterii şi subordonarea Guvernului. S-a desăvârşit această operaţiune ilegitimă de confiscare a puterii executive de către preşedintele României, această dorinţă oarbă de a-şi impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic. Este o zi neagră pentru democraţie, ziua în care preşedintele Iohannis, cel care a călcat Constituţia României în picioare şi a ignorat complet deciziile CCR, a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria. Şi vorbim inclusiv de oameni propuşi la ministere-cheie, care au fost respinşi în mod ruşinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menţinuţi la aceste portofolii într-un dispreţ total faţă de instituţia Parlamentului. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis, precum şi bătaia de joc a sa şi a Guvernului său faţă de instituţiile statului şi de lege. Avem un preşedinte anti-democraţie şi anti-Constituţie, dar cel mai grav este că avem un preşedinte care lucrează împotriva românilor", a afirmat Dăncilă, la sediul central al PSD.
 
Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a adăugat că încă îl aşteaptă pe şeful statului la o confruntare în faţa românilor să le spună acestora ce a făcut "în acest mandat ratat". "Încă vă aştept, domnule Klaus Iohannis, să stăm în faţa românilor şi să le spunem ce a făcut fiecare din noi, în ultimii ani, pentru ei, pentru copiii lor, pentru traiul lor de zi cu zi. Aveţ i curaj, domnule Iohannis! Românii merită o explicaţie pentru tot ceea ce aţi făcut sau n-aţi făcut în acest mandat ratat la Preşedinţia României.
 
Și pregătiţi-vă, domnule preşedinte! Mai aveţi 20 de zile la Cotroceni, 20 de zile până când veţi afla că România nu e oarbă, România nu doarme şi nu e absentă, aşa cum aţi fost dumneavoastră timp de 5 ani. Dacă nu aţi putut face nimic bun pentru această ţară, o vor face românii la votul din 24 noiembrie, când vor alege să oprească ascensiunea periculoasă şi setea de putere a unui dictator, a unui om care îşi sabotează şi îşi loveşte propriul popor”, a spus Viorica Dăncilă.
 
Comandat de Partidul Social Democrat - PSD - Executat de ZIUA de Constanţa - portal: www.ziuaconstanta.ro - CUI mandatar financiar coordonator: 31190008
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii