Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta spune că vom avea noul Guvern și bugetul pe 2015 până la sfârșitul lunii decembrie

ro

10 Nov, 2014 21:54 1518 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat în această seară la România TV că bugetul pentru anul 2015 va fi prezentat odată cu noul Guvern, în data de 21 decembrie, și ambele vor putea trece de votul Parlamentului până la sfârșitul anului.

„Noi o să avem buget anul acesta, pentru că având cinci săptămâni între momentul duminică, 16 noiembrie, și momentul preluării mandatului de președinte, noi pe 21 decembrie avem Guvernul: prim-ministru, structura guvernului, avem bugetul și toate acestea le putem adopta până la sfârșitul lunii“, a spus Ponta la România TV.

„Există o singură lege: acordul dintre România și Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, a fost ratificat prin lege în Parlament. Iar acesta prevede că orice buget, inclusiv rectificările care se fac după primul semestru, trebuie să fie convenite cu delegația FMI și CE. Avem deja stabilită vizita, în 2 decembrie începe vizita oficială. Noi până atunci avem pregătite toate datele economice și fiscal-bugetare. Dacă am trimite bugetul fără să avem încheiate discuțiile cu CE și FMI, am încălcat legea prin care s-a ratificat acordul", a mai adăugat Victor Ponta.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii