Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EU-OSHA anunţă premiile celei de-a 10-a ediţii a premiilor europene pentru bune practici, care va avea loc cu ocazia Zilei internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă

ro

28 Apr, 2011 22:57 1319 Marime text

(2011-04-28) Cu ocazia celei de-a 10-a ediţii a premiilor europene pentru bune practici, Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) a apreciat şi a premiat contribuţia deosebită la securitatea lucrărilor de mentenanţă a opt organizaţii şi întreprinderi din toată Europa. Premiile, care fac parte din Campania EU-OSHA dedicată securităţii lucrărilor de mentenanţă, au fost prezentate în cadrul unei festivităţi găzduite de preşedinţia maghiară a Uniunii Europene cu ocazia Zilei internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă (28 aprilie).

Au participat organizaţii de toate mărimile şi din diferite sectoare de activitate dornice să arate şi să împărtăşească exemplul lor de bune practici. O nouă broşură, publicată astăzi, ilustrează bunele practici aplicate de cele opt întreprinderi laureate şi cele cincisprezece distinse cu menţiuni.

"Întreprinderile şi organizaţiile câştigătoare au adus contribuţii exceptionale la promovarea bunelor practici de securitate în lucrările de mentenanţă," a declarat László Andor, comisar pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune. " Aceste bune practici sunt conforme cu Strategia comunitară în materie de securitate şi sănătate la locul de muncă (2007-2012) care vizează, pe lângă problemele de sănătate la locul de muncă, reducerea cu un sfert a accidentelor de muncă pe întreg teritoriul UE."

Salutând efectul economic pozitiv al securităţii lucrărilor de mentenanţă, Kolos Kardkovács, secretar de stat pentru ocuparea forţei de muncă care reprezintă preşedinţia maghiară a UE a spus: "Lipsa unei mentenanţe adecvate poate avea consecinţe grave asupra securităţii, afectând în final productivitatea şi rentabilitatea. Acordând suficient timp şi resurse securităţii lucrărilor de mentenanţă, laureaţii protejează cu ani în avans în mod proactiv interesul întreprinderii şi al angajaţilor."

Jukka Takala, directorul EU-OSHA, a salutat excelenta calitate a participărilor: "Reţeaua noastră de puncte focale din statele participante şi Turcia au primit sute de exemple de bune practici, cele mai bune de la nivel naţional ajungând în faza europeană a premiilor de bune practici. Cei opt câştigători şi cele cincisprezece întreprinderi distinse cu menţiuni au demonstrat toate rolul esenţial pe care îl joacă lucrările de mentenanţă în eliminarea pericolelor de la locul de muncă, subliniind mesajul- cheie al Campaniei pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase."

Cei opt câştigători sunt Voestalpine Hytronics GmbH şi Voestalpine Weichensysteme GmbH (Austria, producţie de fier şi oţel) pentru obţinerea unei mentenanţe mai sigure cu ajutorul tehnologiei şi organizării; Protón Electrónica SLU (Spania, echipamente electrice) pentru coordonarea reparaţiilor şi mentenanţei cu clientul; Actavis Ltd (Malta, produse farmaceutice) pentru intervenţiile sale proactive şi reactive la îmbunătăţirea securităţii lucrărilor de mentenanţă; Skellefteå Räddningstjänst (Suedia, servicii de pompieri) pentru dezvoltarea de proceduri de lucru sigure pentru pompieri; Sonae (Portugalia, comerţ de detaliu) pentru gestionarea lucrărilor de mentenanţă preventive şi corective; GHT - Glass Handling Technic Vof (Ţările de Jos, horticultură) pentru mentenanţă şi reparaţii sigure şi eficace la sere horticole; Tarmac Quarry Materials (United Kingdom, industrie extractivă) pentru echipele sale competente de mentenanţă şi STIB-MIVB (Belgia, transport) pentru abordarea globală a mentenanţei începând cu proiectarea spaţiului de lucru.

Linkuri

Premiile pentru bune practici 2010-2011

Broşura privind premiile europene pentru bune practici

Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase dedicată securităţii lucrărilor de mentenanţă

Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă

Organizaţia Internaţională a Muncii

Note pentru redactori

1. Misiunea Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) este de a face din Europa un loc de muncă mai sigur, mai sănătos şi mai productiv. EU-OSHA a fost înfiinţată de Uniunea Europeană pentru a ajuta la acoperirea necesarului de informaţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Scopul agenţiei, care are sediul la Bilbao, în Spania, este să îmbunătăţească viaţa oamenilor la locul de muncă prin stimularea fluxului de informaţii tehnice, ştiinţifice şi economice între toţi cei implicaţi în probleme de securitate şi sănătate în muncă. http://osha.europa.eu

2. Campania "Locuri de muncă sigure şi sănătoase" 2010-2011, care este coordonată de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă şi partenerii acesteia din cele 27 de state membre UE, sprijină o gamă largă de activităţi la nivel naţional şi european care promovează securitatea lucrărilor de mentenanţă. De asemenea, campania evidenţiază importanţa mentenanţei (a fabricilor, echipamentelor, utilajelor şi locurilor de muncă) pentru eliminarea pericolelor de la locul de muncă şi pentru asigurarea unor condiţii de muncă mai sigure şi mai sănătoase în locurile de muncă din întreaga Europă. Campania se bucură de susţinerea preşedinţiilor UE ale Spaniei şi Belgiei în 2010 şi ale Ungariei şi Poloniei în 2011, a Parlamentului European şi a Comisiei Europene, precum şi a partenerilor sociali europeni. http://hw.osha.europa.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii