Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora Pamantului 2010 Tinta ramane un miliard!

ro

26 Mar, 2010 15:52 2007 Marime text

ora_pamant.jpgMilioane de oameni vor stinge luminile pe 27 Martie 2010 intre 20:30-21:30

Ora Pamantului este un eveniment global creat pentru a simboliza ca fiecare dintre noi, lucrand impreuna, poate avea un impact pozitiv impotriva poluarii si a schimbarilor climatice.

Ceea ce a inceput in Martie 2007 cu pozitia simbolica a orasului Sydney la iniţiativa World Wide Found for Nature, s-a transformat in scurt timp intr-o actiune fara precedent in istoria umanitatii, un semnal impotriva incalzirii globale.
Putin peste 1000 de orase ale planetei si sute de milioane de oameni au participat anul trecut pe 28 Martie la un eveniment prin care firele invizibile ale constiintei si ale sperantei s-au unit intr-un gest simplu, dar in acelasi timp magnific: stingerea luminii pentru o ora.

Acesta este momentul potrivit pentru ca, indiferent de domeniul de activitate, companiile si organizatiile din Romania sa faca o mica dovada de responsabilitate sociala.
Strigatul omenirii in favoarea vietii este de o simplitate dezarmanta dar incarcat cu o semnificatie profunda. Viata pe aceasta planeta, existenta noastra si a generatiilor viitoare, stau in mainile fiecaruia dintre noi.
Esti asteptat sa participi activ, indiferent de varsta, de sex, de rasa, religie ori nationalitate, indiferent de culoarea politica sau de pozitia sociala. Anunta-ti prietenii, familia si colegii de birou. Acest semnal este dovada ca un efort global impotriva incalzirii globale este posibil.
Fii tu cel care ia initiativa si spune-le ce inseamna pentru Pamant o ora fara calculator si fara lumina.

Orase din toata lumea se vor alatura pentru a stinge luminile timp de o ora simbolizand astfel participarea lor la cautarea solutiilor care sa previna
schimbarile climatice.

- Luminile vor fi stinse in cladiri simbolice, sediile companiilor, restaurante etc.
- Fiecare dintre noi poate marca acest eveniment prin stingerea luminilor si chiar schimbarea becurilor incandescente cu cele eficiente energetic (becurile fluorescente).
Ora Pamantului va transmite un semnal puternic ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati si totodata pregatiti de a lua atitudine impotriva poluarii si a schimbarilor climatice si asteapta ca liderii lor sa ia actiuni inainte de a fi prea tarziu.
Pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine vom fi un miliard!

Fica BOLDEA
Sef Serviciu Implementare Politici de Mediu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii