Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Let's Do It, Romania!" 25 septembrie 2010 - Ziua de Curăţenie Naţională

ro

02 Sep, 2010 15:37 2256 Marime text
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului informeaza ca 10 septembrie este termenul pana la care se pot face inscrieri la proiectul "Let's do it, Romania!". Este vorba despre cel mai mare proiect de voluntariat din Romania care ne indeamna sa ne curatam tara de deseuri - intr-o singura zi. Pe 25 septembrie

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului va participa alaturi de echipele din proiectul "Let`s Do It, Romania!" la "Ziua de Curatenie Nationala"

Asa cum au fost organizate actiunile din Estonia (tara de origine a initiativei, in 2008 si cele din Letonia si Lituania in 2009, actiunea din Romania presupune implicarea cetatenilor, a autoritatilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice si a mass media pentru a mobiliza populatia sa iasa in ziua stabilita si sa curete deseurile conform planului realizat de catre echipa.

Ca obiective pe termen lung, proiectul isi propune responsabilizarea cetatenilor fata de mediul inconjurator si colaborarea cu autoritatile pentru imbunatatirea infrastructurii si a sistemului de amenzi.

Inscrierea voluntarilor se face in echipe de minim 5, dintre care unul este persoana de contact si care va primi un cod unic. Codul va trebui comunicat ulterior celor care doresc sa se alature echipei sale. Pe baza acelui cod unic vor putea sa se inscrie individual si restul membrilor echipei (minimum inca 4 membri). Persoana de contact este persoana care coordoneaza echipa si reprezinta punctul de legatura dintre coordonatorii proiectului si membrii echipei sale. Acesteia ii vor fi furnizate toate informatiile si va trebui ulterior sa le distribuie celorlalti membri.

Toti cei care doresc sa participe la actiunea de curatenie (indiferent ca vor fi persoane de contact sau membri) trebuie sa se inregistreze pe baza formularului de pe site-ul http://www.letsdoitromania.ro/

Pe 25 septembrie nu conteaza cine esti si ce faci, pentru ca toti romanii se unesc pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. "Let`s Do It, Romania!", proiectul ambitios care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaie intr-o singura zi, isi doreşte sa ajunga la toti romanii, pentru a mobiliza un numar record pentru Ziua de Curatenie Nationala.

Carmen SANDU

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gligor lavinia 17 Sep, 2010 14:42 Ma bucur foarte mult ca insfarsit se intampla si astfel de evenimente si la noi in Tara .Mltumesc