Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa A doua sesiune de depune a dosarelor pentru atribuirea in custodie a ariilor protejate

ro

19 Mar, 2010 21:20 2211 Marime text

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Galati anunta publicul interesat ca, incepand cu data de 18.03.2010, a fost deschisa a doua sesiune de depunere a dosarelor privind atribuirea în custodie, respectiv administrare a ariilor naturale protejate de interes national si comunitar
de catre Ministerul Mediului si Padurilor.
Dosarele de candidatura se vor intocmi in conformitate cu prevederile OM nr. 1533/2008 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării ariilor naturale protejate care necesita constituirea de structuri de administrare si a Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesita constituirea de structuri de administrare.
Dosarele se vor depune la sediul Ministerului Mediului si Padurilor din Bd. Libertatii, nr. 12, sector 5, cod 040129, tel/fax. 021 - 316.02.87, pe suport de hartie si electronic.
Termenul limită de depunere a dosarelor este:

Pentru custodie: 08.04.2010
Pentru administrare: 15.04.2010
IMPORTANT!
ariile naturale protejate care nu se regasesc pe Lista ariilor naturale protejate care necesita atribuirea in custodie nu se atribuie in custodie in sesiunea 2;
dosarele de candidatura depuse dupa termenul limita de depunere a dosarelor pentru sesiunea 1, dar anterior datei de 18.03.2010, vor fi luate in discutie in sesiunea 2 de catre Comisiile de evaluare regionale, cu conditia actualizarii documentelor care sunt susceptibile de a expira (ex. cazier judiciar), pana la termenul limita de depunere a dosarelor pentru sesiunea 2, mai sus menţionate. De asemenea, dosarul de candidatura trebuie depus si in format electonic
dosarele de candidatura respinse in prima sesiune pentru ariile naturale protejate care nu au fost atribuite în custodie/administrare, nu se vor reanaliza in sesiunea 2, dacă solicitantul respectiv nu depune o noua solicitare insotita de un nou dosar.
la intocmirea dosarelor de candidatura se va tine cont de prevederile OM 1533/2008, intrucat analiza acestora se face conform fiselor de punctaj anexate metodologiilor de atribuire in custodie, respectiv administrare din ordinul mentionat.

la elaborarea Planului de actiune pentru aria protejata solicitata se va tine seama, in mod obligatoriu de observatiile mentionate in coloana "Observatii" din Lista ariilor naturale protejate care necesita atribuirea in custodie.
Lista siturilor Natura 2000 care necesita structuri proprii de administrare, in conformitate cu Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 55/20.01.2010, precum si Lista ariilor naturale protejate care necesita atribuirea in custodie sunt publicate pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor si pot fi consultate accesand: www.mmediu/natura 2000 htm.

Fica BOLDEA
Sef Serviciu Implementare Politici de Mediu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii