Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Marea debarasare", acum şi la sate 02.12.2008

ro

02 Dec, 2008 17:24 1001 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Galaţi 

Avand în vedere obligatiile asumate de Romania in privinta implementarii Directivei EC/96/2002, transpusa in legislatia romaneasca prin HG 448/2005, referitoare la deşeurile de echipamente electrice si electronice, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, impreuna cu organizatiile colective Ecotic, Environ si Recolamp, a initiat o campanie nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, care se desfasoara lunar, in prima sambata din fiecare luna, pe parcursul unui intreg an. Aceasta campanie a inceput in luna octombrie 2008, prin ea urmarindu-se atingerea obiectivului de 4 kg DEEE-uri colectate pe locuitor si an.

In data de 6 decembrie 2008 se va desfasura o noua etapa a acestei campanii, la care vor participa 56 primarii din cele sase judete din regiune. Ca si in celelalte campanii, in data de 6 decembrie, populatia va putea depozita aceste deseuri in fata blocului sau a casei sau va suna la numerele de telefon puse la dispozitie de primarii, urmand ca agentii de salubritate sa le colecteze si sa le transporte la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE din regiune. Producatorii le vor prelua de la aceste puncte municipale sau judetene pana la firmele de tratare/reciclare.

Spre deosebire de editiile anterioare, in luna decembrie, in trei din cele sase judete din regiune, se vor organiza actiuni pilot de colectare a acestor deseuri si in zonele rurale, pe urmatoarele trasee:

judetul Constanta

traseul 1: Agigea - Techirghiol - Topraisar - Amzacea - Comana - Negru Voda

traseul 2: Basarabi - Ciocarlia - Cobadin - Deleni - Adamclisi - Ion Corvin -  Baneasa

judeţul Tulcea

traseul 1: Mineri - Somova - Isaccea - Rachela - Luncavita - Vacareni - Jijila - Macin

traseul 2: Baia - Caugagia - Slava Rusa - Slava Chercheza - Ciucurova - Atmagea - Horia - General Praporgescu - Mircea Voda - Cerna - Macin

Pentru aceste trasee, actiunea de colectare este sustinuta de organizatiile colective Ecotic, Recolamp si Environ, prin punerea la dispozitie a mijloacelor de colectare si a resurselor umane necesare.

 Pe langa acestea, Ecotic va mai organiza o actiune de colectare in data de 4 decembrie, in judetul Vrancea, pe urmatorul traseu: Adjud - Ruginesti - Paunesti - Movilita - Panciu - Tifesti - Bolotesti - Jaristea - Odobesti - Focsani - Campineanca - Vartescoiu - Brosteni - Mera - Reghiu - Naruja - Valea Sarii - Vidra - Campuri - Racoasa.

 

Carmen Sandu

DIRECTOR EXECUTIV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii