Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea saptamanala APM Constanta

ro

29 Sep, 2012 00:39 2242 Marime text

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 24.09 - 28.09.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea lunară privind planul cu acțiuni de comunicare.

Un reprezentant al compartimentului a participat in data de 26.09.2012 la evenimentul de închidere a celei de-a doua ediții a proiectului EcoChampions organizat de Asociația MaiMultVerde, CEZ GROUP si susținut de ONG Mare Nostrum si Inspectoratul Școlar Județean Constanta.

Un reprezentant al compartimentului a participat in data de 27.09.2012 la simpozionul „Energii neconvenționale", organizat de Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei-CNR-CME si Universitatea Maritima Constanta.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 91 acte de reglementare şi 37 consultaţii tehnice.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

Au fost transmise către ARPM Galaţi raportari privind :

- situaţia firmelor autorizate sau în curs de autorizare pentru colectarea, transportul şi tratarea/eliminarea deşeurilor periculoase

- situatia agentilor economici autorizati pentru colectare si dezmembrare/tratare VSU

- fluxul deşeurilor.

Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna august 2012, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 767,808 tone deşeuri PET, 593,468 deşeuri de materiale plastice, 873,208 tone deşeuri carton şi hârtie, 193,545 tone anvelope uzate, 3773,847 tone deşeuri de sticlă, 135,403 tone uleiuri uzate si 5333,00 tone deşeuri lemnoase.

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate paisprezece Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

O reprezentantă din cadrul Serviciului Monitorizare a participat în data de 24.09.2012, la o videoconferinţă având ca temă discutarea îndrumarului pentru monitorizarea emisiilor. Această întâlnire s-a desfăşurat la Bucureşti şi a fost organizată de către ANPM .

S-au transmis la ARPM Galaţi si ANPM Bucureşti următoarele raportări:

- Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

- Raportare lunară privind Starea factorilor de mediu în judeţul Constanţa;

- Raportare lunară privind Aprobarea fluxului informaţional-decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;

- Raportare trimestrială privind Planul de Măsuri Prioritare, Capitolul 22 Mediu.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio.

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii