Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa în perioada 15.10-12.19.2012

ro

19 Oct, 2012 23:05 1965 Marime text
În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 15.10-19.10.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost trimisa la ARPM Galați raportarea lunara cu privire la evenimente internaționale si vizite ale unor delegații străine la APM Constanta.

A fost trimisa la ARPM Galați raportarea lunara cu privire la evenimente internaționale de interes pentru APM Constanta.

Un reprezentant al compartimentului Proiecte, Relații Publice si un reprezentant al compartimentului Arii Protejate au participat in data de 19.10.2012 la Hotel Baden din Calarasi, la workshop-ul „Granițe comune, soluții comune, împreuna pentru noi parteneriate", organizat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare - COMOTI București.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

A fost transmisa către ANPM situatia privind conformarea actelor de reglementare emise, cu cerințele prevăzute de Directiva 2006/21/CE privind gestionarea deșeurilor din industriile extractive și de modificare a Directivei 2004/35/CE .

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate trei de Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-a transmis la ARPM Galaţi următoara raportare:

-Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio.

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii