Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa în perioada 08.10-12.10.2012

ro

16 Oct, 2012 20:46 1146 Marime text
În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 08.10-12.10.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 94 acte de reglementare şi 45 consultaţii tehnice.

Un reprezentant al compartimentului a participat in data de 08.10.2012 la sediul Ministerului Mediului si Pădurilor la un seminar dedicat implementării Directivei 2004/35/CE privind răspunderea de mediu, cu referire la masurile preventive si de reparare a prejudiciului asupra mediului.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

A fost transmisa către ARPM Galaţi raportarea privind situaţia operatorilor economici autorizati pentru colectarea, tratarea deseurilor de baterii si acumulatori.

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate douazeci si doua de Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-au transmis la ARPM Galaţi , ANPM Bucureşti si Instituţia Prefectului- Judeţul Constanţa următoarele raportări:

-Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

-Raportare lunară privind Numărul şi tipul analizelor de laborator efectuate de APM Constanţa;

-Raportare anuală privind Inventarul Naţional al Emisiilor de Gaze cu efect de seră, INEGES 2013-Sector Procese industriale;

-Raportare lunară privind Raportul de activitate al APM Constanţa;

-Raportare trimestrială privind Planul de Implementare la nivel local privind Integrarea Europeană- Capitolul 22 Mediu aferent trimestrului III;

-Raportare semestriala privind Evaluarea calităţii aerului.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio.

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii