Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 21 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate saptamanala APM Constanta

ro

16 Jul, 2012 22:45 1518 Marime text
ACTIVITATEA AGENTIEI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CONSTANŢA ÎN PERIOADA 09.07 - 13.07.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 09.07 - 13.07.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea Lunara cu privire la solicitările de informații de mediu deținute de autoritățile publice din județul Constanta.

A fost transmisă la ANPM Raportarea trimestriala cu solicitările de informații conform Legii nr.544/2001 si HG 878/2005.

In cadrul Programului Casa Verde sesiunea 2010 a fost depuse 1 dosar de decontare, in total fiind depuse pana la aceasta data 332 de dosare de decontare.

In cadrul Programului Casa Verde sesiunea 2011 a fost depus 1 dosare de decontare, in total fiind depuse pana la aceasta data 26 de dosare de decontare.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 111 acte de reglementare şi 14 consultaţii tehnice.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

Au fost transmise către ARPM Galaţi :

- situaţia operatorilor economici autorizati pentru colectarea, tratarea deşeurilor de baterii şi acumulatori

- monitorizarea extinderii sistemelor de colectare selectiva, aferentă semestrului I -2012

- raportarea privind stadiul închiderii crematoriilor,

- situaţia firmelor autorizate sau în curs de autorizare pentru transportul şi eliminarea finală (incinerare) a deşeurilor rezultate din activitatile unitatilor medicale,

- situaţia firmelor autorizate sau în curs de autorizare pentru incinerarea deşeurilor

Au fost aprobate cinci Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

Se afla în curs de elaborare Raportul anual privind Starea mediului în România pe anul 2011.

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-au transmis la ARPM Galaţi, ANPM Bucureşti şi MMP următoarele raportări:

Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

Raportare lunara privind Numarul de analize fizico-chimice si numar analize efectuate de cele doua statii de Radioactivitate (Constanta si Cernavoda),

Raportare lunara privind Raportul de activitate al APM Constanta;

Raportare trimestrială privind Planul de implementare la nivel local privind integrarea europeană - Capitolul 22 - Mediu.

Reprezentant al APM Constanta a participat la workshop-ul campaniei de sensibilizare publică si informare „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienti", organizat de Ministerul Mediului si Padurilor.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii