Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:16 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate saptamanala APM Constanta

ro

29 Oct, 2012 23:40 1609 Marime text

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 22.10-26.10.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost trimis la ARPM Galați Planul lunar cu acțiuni de comunicare pentru luna noiembrie.

Începând cu data de 22 octombrie 2012 la sediul instituției se organizează o expoziție de pictura cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Marii Negre. Evenimentul se organizează cu sprijinul SC OIL DEPOL SERVICE SRL.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 102 acte de reglementare şi 16 consultaţii tehnice.

Dezbatere publica in data de 22.10.2012, beneficiar SC ELCOMEX AGROINDUSTRIAL SA - la sediul societati din comuna Nicolae Balcescu, pentru emitere acord de mediu - AMENAJARE FERMA PENTRU CAPRE.

Dezbatere publica in data de 23.10.2012 , beneficiar SC PERLA MAJESTIC SA -la sediul societatii din orasul Navodari, Popas III Mamaia pentru emitere acord de mediu - CONSTRUIRE HOTEL P+9E, RESTAURANTE, LOC DE RECREERE SI BRANSAMENTE UTILITATI.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

Au fost transmise către ANPM/ARPM Galaţi raportari privind :

- transportul intern de deşeuri periculoase, pentru perioada iulie-septembrie 2012

- situatia agentilor economici autorizati pentru colectare si dezmembrare/tratare VSU

- fluxul deşeurilor.

Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna septembrie 2012, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 675,282 tone deşeuri PET, 575,112 deşeuri de materiale plastice, 754,138 tone deşeuri carton şi hârtie, 344,540 tone anvelope uzate, 8466,355 tone deşeuri de sticlă, 51,148 tone uleiuri uzate si 2925,289 tone deşeuri lemnoase.

- situatia statiilor de transfer, sortare, compostare, deseurilor municipale ,

- stadiul actual al depozitelor municipale conforme in curs de amenajare

În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2011, următorii operatori economici au obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:

  • operatorii economici care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase -completează chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale - completează chestionare GD- MUN
  • operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale -completează chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării - completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale -completează chestionare GD- NAMOL

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate paisprezece Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-a transmis la ARPM Galaţi următoara raportare:

- Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

- Raportare lunara privind Planul de masuri prioritare pe anul 2012.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio.

Au fost efectuate prelevari de pulberi sedimentabile din urmatoarele locatii: statile de monitorizare CT1, CT2, CT3, CT5, Confort Urban, Siloz Niva Prod (2,3), Unitatea Militara Cap Midia.

APA

In cadrul programului de monitorizare a calitatii apei au fost prelevate probe de apa uzata - evacuarea finala, de la Statia de Epurare Constanta Sud. Probele sunt in lucru.

SOL

In cadrul programului de monitorizare a calitatii solului au fost prelevate probe de sol din zona Port Constanta - Salport si zona Medgidia - km 22. Probele sunt in lucru.

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii