Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea presedintelui Romaniei la lucrarile CE de la Bruxelles 10.12.2008

ro

10 Dec, 2008 20:05 877 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Administraţia Prezidenţială 

Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa în perioada 11 - 12 decembrie a.c., la Bruxelles, la lucrările Consiliului European.

Unul din principalele subiecte ale reuniunii îl constituie criza economică şi financiară. Membrii Consiliului European vor examina pachetul de măsuri pentru redresare economică propus la 26 noiembrie a.c. de Comisia Europeană, urmând să stabilească maniera în care Uniunea Europeană va răspunde coordonat la provocările actualei crize economice şi financiare internaţionale.

Un alt subiect important pe agenda reuniunii va fi Tratatul de la Lisabona. Liderii europeni vor urmări definirea unei soluţii şi a unei căi comune de urmat pentru intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona şi vor aduce mai multe clarificări legate de baza juridică în care vor fi organizate alegerile europene de anul viitor.

De asemenea, pe agendă figurează pachetul energie-schimbări climatice. Se are în vedere degajarea unui acord politic pe pachetul legislativ energie-schimbări climatice, prin identificarea manierei concrete în care se va putea transpune în practică obiectivul de reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020.

Agenda externă cuprinde: strategia europeană de securitate, consolidarea capacităţilor politicii europene de securitate şi apărare, Parteneriatul Estic şi Uniunea pentru Mediterana.

Totodată, preşedintele Traian Băsescu va participa joi, 11 decembrie a.c., în calitate de invitat, la lucrările Summit-ului Partidului Popular European care are pe agendă pregătirea Consiliului European.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii