Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul oraşului Rotterdam a vizitat Portul Constanţa

ro

02 Apr, 2013 20:21 1360 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a primit astăzi, 2 aprilie 2013, vizita unei importante delegaţii din Olanda formată din primarul oraşului Rotterdam - Ahmed Aboutaleb, viceprimarul - Hamit Karakus, procurorul şef al regiunii Rotterdam - Fred Westerbeke, şeful Poliţiei Rotterdam - Frank Paauw, ambasadorul Olandei în România - Matthijs van Bonzel şi consulul onorific al Olandei la Constanţa - Dan Coman.
În această vizită delegaţia olandeză a fost însoţită de Nicuşor Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi Decebal Făgădău – viceprimarul municipiului Constanţa.
La sediul companiei, directorul general prof.dr.ing Lucian Băluţ a făcut o scurtă prezentare a portului, invitându-i pe oaspeţi la bordul navei Anghel Saligny.
Itinerariul navei a atins cele mai importante zone din Portul Constanţa cu potenţial de dezvoltare şi extindere. Punctul final al traseului a fost terminalul de containere.
Primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a declarat pe parcursul vizitei sale că Portul Constanţa este de interes pentru partenerii olandezi. 
Ahmed Aboutaleb a declarat că doreşte ca Rotterdamul să aibă relaţii de colaborare cu cel mai mare port de la Marea Neagră. „Nu poate fi vorba de competiţie. Rotterdamul concurează cu porturile din ţările din jur – Belgia, Germania. Portul Constanţa deserveşte zona Mării Negre. De aceea vrem să colaborăm“, a declarat primarul olandez.
Portul Constanţa şi Portul Rotterdam au încheiat un protocol de colaborare în anul 2011, de atunci cele două părţi având întâlniri pentru a identifica posibilităţile clare de colaborare.

DIRECTOR GENERAL,

Prof.Dr.Ing. Lucian BĂLUŢ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii