Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marii Negre sarbatorita la ABADL

ro

01 Nov, 2010 13:54 1993 Marime text

p301010_11-07.jpgIeri, 31 octombrie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Marii Negre. 31 octombrie a fost desemnată „Ziua Internaţională a Mării Negre" în anul 1996, cînd toate tarile riverane - Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre împotriva Poluării.

p301010_12-50.jpgAdministratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a sarbatorit in fiecare an aceasta zi. Nici anul 2010 nu a facut exceptie.

Comitetul de Bazin Dobrogea Litoral si Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu au organizat, cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre si sub egida Comisiei Marii Negre, o masa rotunda cu tema "Marea Neagra fara frontiere". Evenimentul a avut loc sambata, la sediul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, si a cuprins trei sectiuni.

p301010_12-50_0.jpgDezvoltarea durabila a zonei bazinului Marii Negre

Protejarea biodiversitatii ecosistemului marin

Politici publice

Cei prezenti au identificat si doua idei de proiecte care vor putea fi propuse tarilor riverane marii negre. Un prim proiect - "Sistem integrat de colectare si valorificare a deseurilor de pe plaje" - s-a referit la colectarea selectiva a deseurilor de pe plaje, iar cel de-al doilea, denumit "Cultura mea in marea noastra" a vizat crearea unui sistem de valori si principii commune in zona Marii Negre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii