Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii, studentii si ONG-urile au sarbatorit Ziua Mondiale a Apei alaturi de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral

ro

23 Mar, 2012 00:23 1871 Marime text

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a organizat astazi o masa rotunda cu tema "Apa si securitate alimentara".

La intalnire, au participat studenti ai Universitatii Maritime Civile, elevi ai Colegiului Tehnic Energetic din Constanta si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu si Grupului de Dezvoltare Durabila.

Cei prezenti au scos in evidenta aspecte importante privind apa din spatiul hidrografic Dobrogea Litoral, punand accent pe protejarea resurselor naturale de apa si pe faptul ca apa este un element finit, epuizabil si trebuie consumata in mod rational.

Cu aceasta ocazie a fost citit cuvantul Directorului General ANAR, David Csaba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se refera, printre altele, la "criza apei care înseamnă de fapt criza vieții si care se concretizează prin: criza accesului la apă, problema calităţii apei şi relaţia omului cu apa. Aproximativ un miliard şi jumătate de oameni din toată lumea nu au acces la apa indispensabilă vieţii lor, cu alte cuvinte, ei nu au dreptul la viaţă pentru că speranţa lor de viaţă este foarte scăzută din cauza nivelului de trai precar. Mai mult, alte două miliarde de oameni nu au canalizare, toalete civilizate şi condiţii minimale de igienă. În România, gradul de racordare la canalizare a locuitorilor echivalenți este 56,96 %, iar gradul de racordare la stațiile de epurare este de 45,57%. În ultimii 4 ani (perioada 2007-2011), cca. 2997,173 milioane euro au fost investiți la nivel național pentru lucrări de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă."

Cei prezenti la masa rotunda au hotarat sa continue seria intalnirilor cu reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, si sa puna in discutie si alte teme actuale care se refera la problemele zilnice ale locuitorilor.

Catalin Anton

Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii