Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aria protejata Lacul Techirghiol va avea regulament de organizare si functionare

ro

14 Jun, 2011 22:16 2640 Marime text

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Consiliul Local al Orasului Techirghiol, in parteneriat cu Societatea Ornitologica din Romania si Asociatia Demos au castigat, in aceasta primavara, custodia ariei protejate Techirghiol. Noi custozi ai ariei protejate au demarat procedura de elaborare a regulamentului de organizare si functionare al ariei protejate. Scopul regulamentului este acela de a stabili regulile ce trebuie respectate în cadrul Sitului Natura 2000 ROSPA0061 - Lacul Techirghiol, în acord cu prevederile legislaţiei de mediu în vigoare.

Noul regulament va cuprinde prevederi despre modul de desfasurare a diferitelor activitati in zona, activitati care vizeaza piscicultura, agricultura sau vanatoarea in aria protejata.

Dupa elaborarea regulamentului, noii custozi ai lacului Techirghiol vor demara activitatea de revizuire a planului de management. Aceasta activitate va implica toti actorii importanti din zona ariei protejate, incepand cu autoritatile locale si continuand cu agenti economici, organizatii neguvernamentale sau institute de cercetare. Noul plan de management trebuie sa armonizeze viziunile tuturor stakeholderilor din zona, si sa duca la o dezvoltare durabila a activitatilor in aria protejata.

Catalin Anton

Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii