Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial. Parcare gratuită în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la sfârșitul anului (DOCUMENTE)

ro

26 Jul, 2022 13:47 3237 Marime textUPDATE: La ședință este prezent și primarul Vergil Chițac.

Sunt prezenți 25 din 26 de consilieri locali municipali.

Președinte de ședință este Cristiana Popescu de la USR.

Liderul grupului PSD, Costin Răsăuțeanu a înregistrat un amendament la proiectul ordinii de zi. PSD propune suspendarea integrală a plății taxei de parcare în Mamaia și Constanța până la data de 15 septembrie 2022 inclusiv.

Amendamentul a primit doar 7 voturi „pentru" și 18 abțineri și nu a trecut.

Răsăuțeanu îi cere primarului un calendar pentru modificarea Regulamentului până la sfârșitul anului. Vergil Chițac le-a cerut consilierilor să se organizeze pentru discuții și a anunțat că nu mai pleacă în concediu și este disponbil oricând.

Proiectul de suspendare a plății taxei de parcare în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv a fost aprobat cu 24 de voturi „pentru".


Hotărârea va intra în vigoare imediat după ce Prefectura va da avizul de legalitate. Termenul legal este de 3-5 zile.

Din informațiile noastre, hotărârea va intra în vigoare în maximum 24 de ore.

Ședința s-a încheiat.

Votul consilierilor locali de astăzi vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor care prevede posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.  

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamentela purtător.

Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.  
 
La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile.  
 


Știrea inițială

Consiliul Local Municipal Constanța se reunește astăzi de la ora 14.00 în ședință extraordinară.


Pe ordinea de zi se află proiectul de suspendare a unor prevederi din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, vezi secțiunea „documente".


De această dată, inițiatorul, primarul municipiului Constanța propune suspendarea plății taxei de parcare în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv.

În textul proiectului de hotărâre se precizează că la expirarea perioadei de suspendare, plata tarifului de parcare revine la valorile stipulate în HCL 123/2021.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii