Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:48 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Şedinţă CJC. Scandal politic pe tema banilor, între PSD și restul partidelor din consiliu (galerie foto)

ro

24 Jul, 2019 13:12 1061 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa este convocat, astăzi, în şedinţă ordinară. Întrunirea are loc, de la ora 13.00, în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ.

Potrivit convocatorului, pe ordinea de zi se află 24 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, se numără actele normative privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a organigramelor şi statutului de funcţii ale Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie.

De asemenea, pe ordinea de zi se vor afla şi proiectele care fac referire la aprobarea membrilor comisiei pentru concursul de proiecte de management de la Teatrul de Stat şi ale programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pe acest an, finanţate din bugetul judeţului Constanţa. În plus, membrii CJC vor supune aprobării şi proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea contractului colectiv de muncă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru perioada 2019 – 2021.

Ordinea de zi a şedinţei:
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea procesului verbal al şedinţei publice ordinare din data de 24 iunie 2019 a Consiliului Judeţean Constanţa.
      Iniţiator : Preşedinte: Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare pentru promovarea şi implementarea proiectului „Măsuri integrate pentru o viaţă mai bună” cod MySMIS:114654.
Iniţiator : Preşedinte: Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă într-un dosar penal.
      Iniţiator : Preşedinte: Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” Constanţa.
      Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei gărzi la domiciliu în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi Statului de funcţii de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi Statului de funcţii de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Comisiei de concurs pentru concursul de proiecte de management de la Teatrul de Stat Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul  judeţului Constanţa, pe anul 2019, pentru proiecte sportive.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa a Sălii de expoziţii (parter şi etaj) din Pavilionul Expoziţional Constanţa, în perioada 28 octombrie – 03 noiembrie 2019 pentru desfăşurarea a 41-a ediţii a „Campionatelor Mondiale de Skandenberg”.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
 1. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită Federaţiei Române de Taekwon-do I.T.F. a suprafeţei de 500 mp pe parcarea laterală a Pavilionului Expoziţional Constanţa, în perioada 26 – 31 august 2019 pentru desfăşurarea „Stagiului Naţional”.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
 1. Proiect de hotărâre privind numirea unui membru în Consiliul de administraţie al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind  desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Constanţa în  Consiliul de administraţie al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Oraş Negru Vodă în domeniul public al Judeţului Constanţa, în vederea construirii a 2 Locuinţe Protejate şi a unui Centru de zi cu o capacitate de minim 30 de locuri.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2019, finanţate din bugetul Judeţului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi modificarea Listei de Investiţii, pe anul 2019, ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind  stabilirea costurilor medii anuale pe anul 2019, pentru finanţarea serviciilor sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului şi persoanei adulte cu handicap ale Direcţiei Generale  de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contractului/Acordului Colectiv de Muncă la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa 2019-2021.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Planului de activităţi pe anul 2019, de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Listei de Investiţii pe anul 2019, de la Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de mare”.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind transmiterea unui bun din domeniul public al Judeţului Constanţa şi gestiunea SC RAJA SA în domeniul public al Oraşului Eforie şi aprobarea unui act adiţional la contractul privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către SC RAJA SA.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2019, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din  județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi Cheltuieli şi a listei obiectivelor de Investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2019.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 

UPDATE 1: Ordinea de zi a fost suplimentată cu trei proiecte.

25. Proiect de hotârâre privind rectificarea bugetului Spitalului Clinic Judeţean "Sf. Apostol Andrei" Constanţa. Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

26. Proiect de hotârâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului "Renovare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia". Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

27. Proiect de hotârâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor. Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
UPDATE 2: În cadrul şedinţei sunt prezenţi 32 de consilieri.

Proiectele 1, 2 şi 3 au fost votate.

Proiectul nr. 14 a fost retras.
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Oraş Negru Vodă în domeniul public al Judeţului Constanţa, în vederea construirii a 2 Locuinţe Protejate şi a unui Centru de zi cu o capacitate de minim 30 de locuri. Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

UPDATE 3: Proiectul 9 nu este votat de consilierii județeni PNL.
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul  judeţului Constanţa, pe anul 2019, pentru proiecte sportive. Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
PNL spune că nu a primit la comisii documentația necesară şi nu pot da orbeşte cele 2,5 milioane de lei.

Preşedintele Ţuţuianu le transmite că dacă nu se votează proiectul, sportivii vor fi privați de banii pentru competițiile care încep săptămâna viitoare.

Proiectul a apărut târziu pe site-ul consiliului și la comisii pentru că au fost contestații, spune și secretarul județului, Mariana Belu.

UPDATE 4: Proiectele 10 și 11 au fost votate.

Proiectele 12 și 13 se votează cu buletin de vot.

Proiectele 15, 16, 17, 18, 19, 20 şi 21 au fost aprobate.

UPDATE 5: La proiectul nr. 22, PNL spune că banii sunt împărțiți defectuos. Ei propun reînființarea comisiei pentru transparentizările alocării fondurilor.

PNL spune ca alocările s-au făcut politic pentru localitățile conduse de primari PSD.

Astfel, la proiectul 22 liberalii votează "împotrivă".


Alocările politice la care face referire PNL

Conform codului administrativ, preşedintele CJC l-a chemat la pupitru pe consilierul Crusoveanu Marian de la PNL și i-a transmis că nu mai are dreptul la cuvânt în cadrul şedinței.

Proiectul 22 nu a trecut de votare. Au votat împotrivă liberalii, 14 voturi și 3 abțineri de la PMP

Și la proiectul 23 PNL votează impotriva.

"Inechitatea alocării este vădită", spune PNL.

PSD primește 63% din bani, adica 55 de miliarde de lei, mai spun reprezentanții PNL care cer amânarea proiectului și reîmpărţirea banilor.

UPDATE 6: Proiectul 23 nu a fost votat. Acesta este amânat pentru finalul şedinţei.

Proiectele 25, 26 și 27 au fost votate.

UPDATE 7: Război pe faţă între PSD și restul partidelor din Consiliu. PSD "trânteşte" proiectul 26.

26. Proiect de hotârâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului "Renovare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia". Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

Secretarul județului a fost atenționată să numere uninominal voturile în CJC.

Vicepreşedintele Palaz care a muncit pentru proiect întreabă retoric dacă trebuie să mai credem în spiriduși.

Ţuţuianu explică abținerea la vot prin mutarea în septembrie a proiectului. Decizie politică așadar pentru Teatrul de Vară.

UPDATE 8: Proiectele 27 şi 24 au fost votat.

Vicepreședintele CJC, Palaz mai anunță că își cere scuze faţă de cei care intenționau să organizeze festivalul de la Mamaia şi spune că nu mai e timp până în septembrie şi nici nu mai îndrăznește să propună acest proiect.

Cele mai importante proiecte 22 şi 23 nu au fost votate.

UPDATE 9: La proiectul 12 a fost ales Gheorghe Donţu (PSD), reprezentat CJC în Consiliul de Administraţie al CJAS.

La proiectul 13, a fost aleasă Anca Petrachi pentru a reprezenta CJC în CA la Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii