Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Consiliul Local Mircea Vodă, convocat în ședință. Vezi proiectele de pe ordinea de zi (document)

ro

17 Feb, 2017 14:07 1581 Marime text
Consiliul Local al comunei Mircea Vodă este convocat în ședință ordinară, vineri, 24 februarie, începând cu ora 13.00.
 
Pe ordinea de zi sunt 11 proiecte.
 1. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei Mircea Vodă pe anul 2017.
 2. Aprobarea situației financiare asupra execuției bugetare pe trimestrul IV-2016.
 3. Aprobarea oferirii de pachete cu ocazia sărbătorilor de Paște, copiilor din învățământul preșcolar și școlar (I - VIII) din comuna Mircea Vodă, județul Constanța.
 4. Aprobarea Programului Anual al Achizițiilor Publice pe anul 2017.
 5. Aprobarea alocării sumei de 45.000 lei în vederea organizării unor manifestări cultural artistice, cu ocazia sărbătoririi Zilei de 8 Martie.
 6. Aprobarea vânzării prin licitație publică a unor suprafețe de teren, aparținând domeniului privat al comunei Mircea Vodă, județul Constanța.
 7. Aprobarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, pentru anul 2017.
 8. Completare HCM nr.75/28.04.2016 privind aprobarea concesionării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 110.000 mp, situat în extravilanul localității Țibrinu, comuna Mircea Vodă, parcela NB 36, având număr cadastral 102448.
 9. Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta la și de la locul de muncă, pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar din învățământul gimnazial din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, pentru luna decembrie 2016.
 10. Aprobarea acordării de sprijin financiar unei familii din comuna Mircea Vodă, județul Constanța.
 11.  Aprobarea listei beneficiarilor de ajutor social precum și a listei persoanelor care au efectuat acțiuni și lucrări de interes local pentru luna ianuarie 2017. 

Toate proiectele îl au ca inițiator pe primarul George Ionașcu. 

UPDATE 1, ora 15.35

Contactat telefonic, primarul George Ionașcu a oferit câteva detalii legate de proiectele de pe ordinea de zi. Referitor la proiectul cu nr. 3 privind „aprobarea oferirii de pachete cu ocazia sărbătorilor de Paște copiilor din învățământul preșcolar și școlar”, Ionașcu spune că este vorba despre 800 de pachete acordate copiilor.
 
„Sunt aproximativ 800 de pachete. Vorbim de două școli și două grădinițe. 25 lei/pachet, estimativ se ajunge undeva la 20.000 de lei. Acestea vor conține dulciuri, sucuri, fructe, pentru copii”, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, George Ionașcu.
 
Proiectul 5 prevede aprobarea alocării sumei de 45.000 lei în vederea organizării unor manifestări cultural artistice, cu ocazia sărbătoririi Zilei de 8 Martie. Primarul comunei Mircea Vodă spune că se va organiza un spectacol pentru femei.
 
„Organizăm un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Avem două locații – la Mircea Vodă și la Satul Nou. În măsura în care nu se vor strânge suficient de multe femei să facem în două locații vom face doar în una singură. Este vorba despre un spectacol cu patru cântăreți, DJ, concursuri interactive cu premii, mai puțin meniul pe care și-l plătește fiecare. Noi nu avem voie să cumpărăm mâncare sau băutură. Acesta are prețul de 40 de lei”, a mai precizat Ionașcu.
 
Referitor la proiectul cu numărul 6, primarul a explicat: „Sunt terenuri care ori au ieșit diferențe în plus la măsurarea proprietății ori cei care aveau terenurile, plăteau impozitele, dar nu erau proprietari și vor să își finalizeze actele să își cumpere terenul de sub casă sau din curte”.
 
Proiectul cu numărul 8 are în vedere completare HCM nr.75/28.04.2016. Și aici, primarul comunei Mircea Vodă a explicat ce anume se completează.
 
„Este vorba de procedura de negociere directă privind concesionarea unei suprafețe de teren. Când s-a aprobat procedura a fost stabilită Comisia plus supleanți. Printre supleanți exista și domnul viceprimar care a pornit procedura întrucât unul din consilieri nu s-a prezentat deloc și nu a prins procedura și a trebuit să vină supleant fiind viceprimarul. Pentru data de 29 martie când este programată procedura de negociere, viceprimarul este convocat la Bacău la cursul de inițiere pentru situațiile de urgență. El era programat înainte, nu avea cum să revoce. Acum, vom stabili în comisie un alt reprezentant din partea Consiliului Local întrucât să înlocuiască supleantul. Deci, este vorba despre modificare în componența Comisie – desemnarea unui alt reprezentant.   


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii