Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” Constanța

ro

09 Jan, 2020 14:50 3694 Marime text
Duminică, 19 ianuarie, ora 10.00 pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare” se reia spectacolul „Califul barză”, o adaptare după povestea lui Wilhelm Hauff.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Daniel Stanciu, scenografia de Cristina Pepino pe muzica realizată de Gabriel Basarabescu.
 
Un spectacol oriental în care povestea Califului Barză te cucerește prin hazul și originalitatea lui, încă de la început. Frumoasa prințesă Carolina, de care Marele Calif este foarte îndrăgostit, este răpită de vrăjitorul Barbanaduk, transformată în cucuvea și ținută, vai, într-o colivie până când va accepta să-i fie soție uriașului vrăjitor.
           
Salvarea Carolinei va veni însă în urma unor spectaculoase transformări în berze ale Califului îndrăgostit și ale slujitorului acestuia, fidelul și lingușitorul Abdulah. Berzele vor ajunge la timp în castelul vrăjitorilor și o vor salva pe prințesă, datorită miraculosului praf albastru și al unor cuvinte magice deslușite de înțeleptul Selim: mutaboribilis horibilidricudini.
           
Povestea se încheie fericit, cu o nuntă frumoasă, unde toți invitații vor dansa în ritmul unui autentic dans oriental.
 
DUMINICĂ, 19.01.2020, ORA 10.00
CALIFUL BARZĂ, după Wilhelm Hauff
Regia: Daniel Stanciu
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Gabriel Basarabescu
Vârsta: 5+
 
In distribuție: Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii