Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii de poveste de la malul mării. Joi îl descoperim pe Ionel Mătăsăreanu

ro

27 Aug, 2019 14:19 1603 Marime text
Primăria Municipiului Constanța împreună cu Comunitatea Elenă Elpis și Uniunea Armenilor vă invită să descoperiți „Oamenii de poveste” care au marcat orașul de la malul mării.

În cadrul seriei de evenimente culturale unice, de prezentare a unor importante și sonore personalități, îl vom descoperi și pe „pictorul mării” Ion (Ionel) Mătăsăreanu.

Personalitate a oraşului nostru, Mătăsăreanu și-a desfășurat  activitatea în domeniul artistic, în cel educațional - a fost dascăl întreaga sa viață – dar și în domeniul social, pentru că a introdus, prin accesibilitate (a stilului, dar și a prețurilor solicitate) pictura în casele celor care erau sau au devenit astfel interesați de această formă a artei.

Ion Mătăsăreanu va rămâne în istoria culturală a oraşului nostru pentru ceea ce a făcut, pentru ceea ce a visat și a înfățișat în culoare, pentru dragostea față de artă pe care a sădit-o în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat. Trăind sub semnul combustiei interioare, pictura sa este saturată de lumină, iar motivul dominant,  inepuizabil, este marea în infinitele ei ipostaze.

Joi, începând cu ora 19.00, Primăria Municipiului Constanţa vă invită, cu zâmbet, pe bulevardul Regina Elisabeta, nr.19, pentru a-l evoca pe Ionel Mătăsăreanu, alături de Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, în acest periplu săptămânal al culturii constănțene, ocazie cu care veți descoperi și cine este următorul om de poveste al bătrânului Tomis.
 
Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii