Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţii de avere „vechi“ din 2013, la RAJDP Constanţa Misterioasele avuţii ale celor responsabili cu deszăpezirea drumurilor judeţene (documente)

ro

27 Jan, 2015 00:00 3968 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere ale conducerii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, reprezentată de Adrian George Gâmbuţeanu, director general, Teodor Răzvan Mihu - director executiv economic, Niculae Gheorghe - director executiv juridic, Marin Ţopai - director executiv resurse umane şi de membrii Consiliului de Administraţie - Mariana Pârvu, Georgeta Popescu, Aurelian Cătălin Pilcă şi Mădălin Mihai Ticu, aşa cum apar informaţiile şi la această dată pe site-ul regiei, deşi unii dintre aceştia nici nu mai lucrează în instituţie.
 
Precizăm încă de la început că declaraţiile de avere publicate atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe portalul ANI al declaraţiilor de avere sunt cele completate în anul 2013. Aşadar, este vorba despre veniturile raportate pentru anul fiscal 2012. Asta deşi, potrivit Legii 176/2010, art. 4, alin. 2,  „persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual cel mai târziu la data de 15 iunie“.

 Venituri din premii şi jocuri de noroc de la DPPJ şi AJOFM?!

 Şeful RAJDP, Adrian George Gâmbuţeanu, în prezent judecat în două dosare alături de şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, menţionează în declaraţia de avere semnată la data de 14 iunie 2013 că deţine două autoturisme, un Daewoo Tico (1997) şi un Volkswagen Golf (2002). De asemenea, acesta nu are nicio informaţie completată la capitolul „Clădiri“. Gâmbuţeanu mai scrie că are un venit brut, obţinut în calitate de director al RAJDP, conform fişei fiscale din anul 2012, de 68.016 lei. Soţia sa a obţinut în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere - 2012 - venituri în sumă de 8.094 de lei de la SC Daytona International Constanţa. Nu în ultimul rând, Adrian Gâmbuţeanu notează că a obţinut şi venituri din premii şi din jocuri de noroc de la... AJOFM Constanţa, în calitate de „membru cons“, dar şi de la SC DPPJ SRL Constanţa (n.r. Domeniul Public şi Privat Judeţean), de această dată, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie (n.r. între timp, DPPJ a devenit poveste). Acesta nu precizează un altfel de venit din aceste surse. Oare ce caută AJOFM şi DPPJ, una, instituţie a statului, cealaltă, un (fost) SRL al Consiliului Judeţean, la rubrica „Venituri din premii şi din jocuri de noroc“? Lucrurile se clarifică însă pe parcurs - şeful RAJDP a câştigat venituri de la cele două instituţii „conform fişei fiscale“, unde apare venitul anual brut anterior menţionat, de 68.016 lei. Nu ştim din ce motive directorul Adrian Gâmbuţeanu a evitat să declare în mod distinct ce sumă de bani a luat de la RAJDP, de la AJOFM şi de la DDJP.

Din declaraţia de interese, aflăm că Adrian Gâmbuţeanu este preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RAJDP Constanţa, membru CA în cadrul (defunctei) DPPJ SRL Constanţa, membru în CA-ul AJOFM Constanţa, vicepreşedinte al Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri România şi membru în Colegiul Director Naţional al Patronatului Drumarilor. Nu mai puţin important este faptul că Adrian Gâmbuţeanu este, potrivit declaraţiei de interese completate în 2013, şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Teodor Răzvan Mihu, director economic executiv în cadrul RAJDP Constanţa, declara, în 2013, că deţinem din 2006m un card de credit în valoare de 12.000 de lei şi 4.724 de acţiuni la Banca Transilvania, în valoare de 5.763,28 de lei. Directorul economic are o datorie de 176.760,06 euro, contractată în anul 2007, cu scadenţa în 2037, şi declară pentru 2012 un salariu anual de 56.296 de lei, ca director de agenţie, acesta fiind de altfel singurul său venit din care trebuie să achite şi datoria pe care o are la bancă. Directorul economic are şi alte preocupări. Potrivit declaraţiei de interese din 2013, Teodor Răzvan Mihu deţine 44 de acţiuni în calitate de asociat al SC Atractiv CO SRL din Constanţa şi 22 de părţi sociale la SC Clicksoft Media SRL, din Bucureşti, unde este atât asociat, cât şi administrator.

Niculae Gheorghe, director juridic al RAJDP Constanţa, deţine un teren agricol (2,25 hectare) şi unul în intravilanul localităţii Mircea Vodă (0,1 hectare), ambele moştenite în anul 1991. La capitolul „Clădiri“, directorul juridic declară că deţine împreună cu soţia sa, Silvia, un apartament în Constanţa, din 2011, dar şi o casă de locuit în satul Scărişoreanu, din 2009. În anul anterior completării declaraţiei de avere, adică în 2012, Niculae Gheorghe a obţinut de la RAJDP salarii în sumă de 58.213 lei, în timp ce soţia sa, consultant la CMG Consult, a câştigat suma de 9.000 de lei. În declaraţia de interese din 2013, directorul juridic susţine că este membru ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România).

Mariana Pârvu, membru în Consiliul de Administraţie al RAJDP, deţine, din 2003, împreună cu soţul, o casă de locuit. De asemenea, este proprietara unui autoturism Daewoo Cielo (2003). Mariana Pârvu are o datorie de 23.500 USD contractată în 2003, cu scadenţa în 2016. La capitolul „Venituri“, Mariana Pârvu susţine că, în 2012, în calitate de salariat al Argos SA Constanţa, a primit venituri în sumă de 32.233 de lei, iar soţul ei, Tudorel, angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost plătit cu 33.822 de lei, în anul fiscal 2012. Potrivit declaraţiei de interese, Mariana Pârvu este membru în Corpul Experţilor Contabili Constanţa.

Averea liderei femeilor din PRM Constanţa

Georgeta Popescu, membră în CA-ul RAJDP Constanţa, menţiona, în declaraţia din 2013, că deţine în Dolj un teren agricol moştenit în anul 1994 (4 hectare), un apartament în Constanţa (42 de metri pătraţi) şi un altul în Buftea (65 de metri pătraţi). În anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, 2012, Georgeta Popescu a avut venituri de 17.800 de lei, în calitate de consultant la un PFA, de 9.000 de lei, din pensii, şi de 18.200 de lei, de la Provident Financial.
Potrivit declaraţiei de interese, Georgeta Popescu este preşedintele Asociaţiei „Cina Creştină“ Constanţa şi al Organizaţiei de Femei a PRM Constanţa. De asemenea, este vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei în cadrul PRM.

Mădălin Mihai Ticu, membru în Consiliul de Administraţie al RAJDP, deţine împreună cu soţia un teren în Mamaia (1.044 de metri pătraţi) şi două apartamente în Constanţa. Mihai Ticu menţionează  o datorie de 78.500 de euro, datând din 2011, cu scadenţa în 2036. În 2012, anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Mihai Ticu a câştigat de la Danadi SRL venituri în sumă de 21.835 de lei, iar soţia sa, tot de la aceeaşi firmă, a încasat salarii de 10.682 de lei. Mihai Ticu menţionează ca sursă a venitului şi RAJDP Constanţa, unde a deţinut, în 2012, calitatea de membru CA, însă în dreptul rubricii „Venitul anual încasat“ nu este trecută nicio sumă obţinută de la regie. Potrivit declaraţiei de interese, Ticu este asociat în cadrul Danadi SRL, deţinând 100 de acţiuni sociale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii