Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează aleşii în CJ Constanţa Emil Sorin Banias (ALDE) preferă paritatea… la terenuri şi imobile (document)

ro

14 Jul, 2016 00:00 4150 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), mulţi dintre actualii aleşi fiind la prima „experienţă“ de acest gen. Deşi a trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie 2016), nici la această dată pe site-ul instituţiei nu au fost postate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale tuturor aleşilor.
 
Printre excepţii se regăseşte consilierul judeţean ALDE Emil Sorin Banias, fratele preşedintelui organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni, senatorul Mircea Banias. Fost membru al Partidului Democrat şi apoi al Partidului Democrat Liberal, Emil Banias şi-a urmat, în 2012, fratele în Partidul Conservator, iar acum (tot „coadă“ după frate) activează în cadrul ALDE. Acesta este cunoscut constănţenilor prin prisma funcţiilor deţinute în conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, în prezent deţinând funcţia de şef Sucursală Nave Tehnice Port în cadrul aceleiaşi companii. În luna iunie a acestui an a devenit şi consilier judeţean din partea ALDE. În perioada următoare, Banias va activa la Comisia de Urbanism şi la Comisia pentru Relaţia cu Societatea Civilă din cadrul CJC.
 
Trecând însă peste traseul politic şi funcţiile de conducere deţinute în timp, unul dintre „bobocii” CJC, Emil Sorin Banias (ALDE), porneşte în noua „experienţă” cu o avere ce cuprinde două terenuri intravilane în Eforie Sud şi Iezerul (jud. Călăraşi), un apartament în municipiul Constanţa şi o casă de vacanţă în Eforie Sud, drumurile de „inspectare” fiind făcute la volanul unui autoturism Mercedes-Benz, fabricat în anul 2008. 
 
Din anul 2006 este debitor, urmând să lichideze până în 2031 un credit bancar de 26.250 de euro. Probleme nu are de ce să îşi facă, având în vedere veniturile încasate de familia Banias în anul fiscal anterior. Potrivit declaraţiei sale de avere, în anul 2015, veniturile realizate au fost de 1.200 de euro - sumă provenită din închirierea apartamentului - şi 122.797 de lei. 
 
Conform declaraţiei de interese, Emil Sorin Banias nu deţine nicio funcţie politică, preferând, probabil, să aloce mai mult timp afacerilor. Asta pentru că proaspătul consilier judeţean din partea ALDE este asociat unic al SC Amireti Trans SRL şi asociat la alte două firme - SC Ban Com SRL şi SC ETI Comercial SRL.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii