Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:27 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea actorilor! S-a stins din viață Ștefan Sileanu

ro

28 Mar, 2020 17:08 1833 Marime text

S-a stins din viață actorul Ștefan Sileanu. 
 
Pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR a apărut un mesaj sfâșietor:

Rămas bun , Ștefan Sileanu!

Ștefan Sileanu s-a născut la data de 15 noiembrie 1939, la Cislău, Judeţul Buzău. Era un actor și pictor român. A debutat în anul 1965.

A jucat teatru la Teatrul Național din Târgu Mureș și la Teatrul Nottara din București.

În 1979 a jucat rolul titular în filmul istoric Vlad Țepeș în regia lui Doru Năstase. Filmul a fost produs de Casa de Filme 5 sub direcția lui Dumitru Fernoagă și realizat în Centrul de Producție Cinematografică București.

Are un hobby major, pictura, având de-a lungul anilor câteva expoziții personale.

Roluri realizate în cadrul industriei de film animat:

  • 2003 - Dublaj la filmul Compania Monștrilor, în rolul lui Henry J. Waternoose al III-lea, vocea în original aparținându-i lui James Coburn;
  • 2004 - Dublaj la filmul Peter Pan, în rolul Căpeteniei indiene de trib (Marele șef), vocea în original aparținându-i lui Candy Candido.

Filmografie 

  • Cîntecele mării (1971)
  • Prin cenușa imperiului (1976) - Siteavul
  • Buzduganul cu trei peceți (1977) - Banul Mihalcea
  • Vlad Țepeș (1979)
  • Am fost șaisprezece (1979)
  • Burebista (1980) - Boian, regele boilor
  • Adela (1985) - Tuliu
  • Duminică în familie (1988)
  • Somnul insulei (1994) - guvernatorul insulei
  • Păcală se întoarce (2006) - Popa
  • Marea sfidare (1989) - Topoloveanu ,director de ziar, scrie wikipedia.org. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii