Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că... Trei mari cântărețe românce de muzică ușoară s-au născut pe 9 iulie?

ro

09 Jul, 2020 00:00 2349 Marime text
  • Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer și Angela Similea împart nu numai admirația publicului, dar și ziua de naștere.

La data de 9 iulie, dar în ani diferiți, s-au născut trei mari voci de aur ale muzicii ușoare românești.
Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer și Angela Similea împart nu numai admirația publicului, dar și ziua de naștere.

Conform wikipedia.org, Margareta Pâslaru s-a născut la București, pe data de 9 iulie 1943. Aceasta este cântăreață, compozitoare și textieră română, autoarea cărții „Eu și timpul“.
Conform sursei citate, în 1960 Margareta Pâslaru a înregistrat primul disc – EDA 3002 care în 1961 a bătut recordul de vânzări.
Printre numeroasele-i hituri componistice fredonate din generație în generație: „Timpul“, „Dacă ai ghici“, „Diamant fermecat“ și altele, triumfă „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!“. Piesa este inspirată de versurile Anei Blandiana și preluată de tineri de toate vârstele.

Acest șlagăr solicitat de admiratori ani la rând, difuzat la Radio și pe CD-uri, se califică prin votul publicului în „Top 80“ Radio România Actualități, ca fiind una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani.

Tot într-o zi de 9 iulie, dar în 1946, în comuna 1 Decembrie, județul Ilfov, se năștea Angela Similea, cântăreață română de muzică ușoară, ce a înregistrat un succes imens în anii 1970 – 1980.
Conform sursei citate, printre marile ei hituri se numără: „Bun venit, rază de soare“, „Nesuferită tristețe“, „Când băieții ne privesc“, „Un albastru infinit“, „Dacă n-ai fi existat“, „Grăbește-te și vino“, „Balada iubirilor deschise“, „Recheamă-mă și-am să revin“, „Voi cânta pentru mileniul trei“, „Nu-mi lua iubirea“, „Viața merge iubind înainte“, „Ultimul tramvai“ sau „Să mori de dragoste rănită“.
Pe 9 iulie 1947, la București, se mai năște o stea a muzicii ușoare românești, alături de Angela Similea și Margareta Pâslaru. Mirabela Dauer, considerată de unii dintre criticii muzicali drept una din cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești din ultimii 40 de ani, are până în prezent 40 de albume lansate, conform wikipedia.org. Potrivit sursei citate, printre șlagărele ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi“, „Dormeau pe-o frunză două stele“ și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)“. În noiembrie 2017 a înregistrat 20 de cântece noi. Are un repertoriu de peste 1000 de cântece.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii