Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ştirea despre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana care a făcut înconjurul lumii...

ro

28 Aug, 2014 09:49 5350 Marime text
În anul 1996, pe 28 august, se finaliza divorţul dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana, ştirea făcând înconjurul lumii. Diana a primit 17 milioane de lire sterline şi i s-a interzis să ofere mai multe amănunte presei. De asemenea, în urma divorţului, a pierdut titlul de Alteta Sa Regală şi a fost numită Diana, Prinţesa de Wales. 
 
La începutul anilor '90, relaţia cuplului de vis s-a răcit, iar căsătoria Dianei cu Charles a început să se destrame. În 1993, Charles era acuzat de soţia sa că ar fi avut o aventură cu Tiggy Legge-Bourke, despre care spunea că ar fi fost însărcinată cu moştenitorul coroanei britanice. Căutând o soluţie la impasul mediatic în care se afla Casa Regală Britanică, Regina Elisabeta le-a trimis câte o scrisoare lui Charles şi Dianei prin care le cerea să divorţeze. Decizia Reginei a fost susţinută de Primul Ministru şi de seniorii din Consiliul de Coroană.
 
Charles şi-a reluat relaţia cu Camilla, Ducesă de Cornwall, despre care Diana declara într-un interviu pentru BBC că „erau trei persoane în căsnicia noastră, deci era puţină înghesuială“. Prinţesa Diana a continuat să se dedice proiectelor umanitare şi după divorţ. În acest sens, a lucrat pentru Crucea Roşie şi a dus o campanie pentru a curăţa lumea de mine terestre. Gestul ei din anul 1987, când a atins mâna unei persoane infectate cu HIV, în sediul organizaţiei „Lanţul speranţei“, a dus la schimbarea opiniei publice cu privire la bolnavii de SIDA. „În 1987, când atât de mulţi încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prinţesa Diana a şezut pe patul unui bolnav de SIDA şi l-a ţinut de mână. Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune şi bunătate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei întregii lumi şi le-a adus speranţe bolnavilor de SIDA“, mărturisea Bill Clinton, în cadrul unei conferinţe.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Diana s-a îndrăgostit de un cardiolog din Pakistan, Hasnat Khan, numit „dragostea vieţii ei“. După doi ani, din cauza diferenţelor culturale, relaţia dintre cei doi a luat sfârşit. Ulterior, a avut o relaţie cu milionarul egiptean Dodi Al Fayed, legătură observată îndeaproape de paparazzi.
 
Sursa foto: cnbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii