Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Stăpânind arta deghizării, Carlos Şacalul, teroristul cu 1000 de feţe...

ro

14 Aug, 2014 12:52 2791 Marime text
Astăzi, se împlinesc 20 de ani de la capturarea unui temut terorist, supranumit Carlos Şacalul, cel care a redefinit terorismul internaţional. Născut în anul 1949, în Caracas, Venezuela, într-o familie respectabilă, Ilich Ramirez Sanchez, pe numele lui complet, comite primul atentat la vârsta de 23 de ani, victima fiind vicepreşedintele Federaţiei Sioniste Britanice.
Doi ani mai tarziu, Carlos, alături de şase luptători, ucide trei agenţi de pază şi pătrunde în sediul Organizaţiei Ţărilor Importatoare de Petrol de la Viena, unde ia 70 de ostatici, printre care 11 miniştri. Până la sfârşitul anilor '80, a fost implicat în numeroase atacuri şi asasinate, care au dus la moartea a sute de oameni.
 
Stăpânind perfect arta deghizării, folosind constant acte şi cărţi de credit false şi asumându-şi zeci de identităţi fictive, călătorind dintr-o parte în alta a lumii, Şacalul ataca fulgerător în cele mai neaşteptate locuri. Însă, în anul 1994, la două zile după ce a fost supus unei operaţii minore, într-un spital din Sudan, şi după ce a fost expulzat din Siria, Irak, Libia sau Cuba, a fost predat agenţilor francezi de către oficialii sudanezi, fiind transportat la Paris pentru a fi judecat pentru asasinarea a doi poliţişti şi a informatorului Michel Moukharbal. Carlos Şacalul a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pe viață, fiind încarcerat la închisoarea Clairvaux.
 
Sursa foto: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii