Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc cinci ani de la moartea lui Michael Jackson, „Regele muzicii pop“ (galerie foto)

ro

25 Jun, 2014 00:00 2293 Marime text
În ultimii 40 de ani, am fost martorii ascensiunii spectaculoase şi ai căderii tragice a lui Michael Jackson, supranumit „Regele muzicii pop“.
În urmă cu cinci ani, s-a stins din viaţă Michael Jackson, cântăreţul american cu cel mai mare succes din toate timpurile, care a adus contribuţii remarcabile în lumea muzicii şi a dansului. În după-amiaza zilei de 25 iunie, artistul a suferit un stop cardiac, la Los Angeles. Medicul personal l-a găsit cu pulsul slab şi orice încercare de a-l resuscita a eşuat. Decesul a fost declarat în aceeaşi zi. Potrivit Wikipedia, ceremonia de înmormântare a fost urmărită de peste 2.5 miliarde de oameni din întreaga lume. „Am un milion de reacţii, la care nu m-aş fi aşteptat. A fost un cântăreţ mare - Dumnezeu îţi dă anumite daruri şi acest copil a fost minunat, înzestrat cu multe daruri. Putea să cânte ca nimeni altul şi putea să comunice cu toţi oamenii“, declara Cher, în urma acestei tragedii.
Presa a făcut numeroase speculaţii cu privire la cauza morţii cântăreţului. Doctorul Conrad Murray a fost acuzat că i-a administrat lui Michael o doză letală de propofol, pe care starul american îl folosea drept somnifer.
 
Michael Jackson s-a născut în Gary, Indiana, fiind al şaptelea copil al familiei Jackson. A obţinut succesul la o vârstă fragedă, alături de fraţii săi mai mari, cu care a format trupa The Jackson 5.
În anul 1971, s-a dedicat carierei solo şi s-a bucurat de un succes imediat şi răsunător. În decursul carierei, a vândut peste 300 de milioane de înregistrări. Printre hit-urile sale se numără „Billie Jean“, „Thriller“, „ Black or White“, „Dangerous“, „Dirty Diana“, „They Don’t Care About Us“, „You Are Not Alone“, „Scream“ şi multe altele.
Videoclipul melodiei „Billie Jean“ a fost primul clip al unui artist de culoare difuzat la postul muzical MTV, iar cel al piesei „Scream“, filmat alături de sora sa, Janet Jackson, a costat peste şapte milioane de dolari, fiind cel mai scump din istorie.
Pe lângă abordarea muzicală şi mişcările scenice, Michael Jackson a fost apreciat şi pentru stilul de star - mănuşi albe, şosete albe, pantofi negri de piele, geacă roşie de piele, pălărie neagră.

În anul 1982, artistul a câştigat opt premii Grammy, un număr record până atunci, iar doi ani mai târziu, pentru sprijinul oferit persoanelor care luptau cu alcoolul şi drogurile, Michael Jackson a primit o distincţie din partea preşedintelui american Ronald Reagan. În acelaşi an, deoarece nu a returnat cărţile împrumutate de la o bibliotecă din America, a fost acuzat, urmând să primească amenzi în valoare de un milion de dolari. A fost iertat, în schimbul unor volume cu autograf.
În 1997, în urma unui sondaj, a fost numit „cea mai faimoasă persoană din lume“. În muzeele Madame Tussaud din întreaga lume există cinci statui de ceară cu Michael Jackson, performanţă depăşită de Elvis şi Madonna.
Imaginea sa publică a suferit modificări de-a lungul anilor, de la cel care transforma imposibilul în posibil, când melodiile sale, una după alta, rescriau istoria, până la cel care era acuzat de abuz asupra minorilor, în urma cărora putea să-şi petreacă următorii 20 de ani într-o celulă de închisoare.
Moartea lui Michael Jackson a însemnat o pierdere imensă, atât pentru industria muzicală, cât şi pentru fanii artistului.
 
Sursa foto: ibtimes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii