Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 88 de ani de la naşterea lui Marilyn Monroe (galerie foto)

ro

01 Jun, 2014 10:15 3144 Marime text
În urmă cu 88 de ani, la Los Angeles, s-a născut una dintre cele mai cunoscute şi controversate actriţe, Marilyn Monroe. Marilyn nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, iar mama ei, care suferea de schizofrenie, a fost internată la un sanatoriu, când Marilyn avea doar cinci ani. Şi-a petrecut copilăria în orfelinate şi familii adoptive. Marilyn a renunţat la liceu pentru a se căsători, la 16 ani, cu un muncitor de 21 de ani, de care divorţează patru ani mai târziu.
După ce este remarcată de fotograful David Conover, începe să colaboreze cu o agenţie de modelling şi apare pe coperta mai multor reviste. Cariera sa în actorie a început cu interpretarea unor roluri secundare. După ce a fost concediată de mai multe agenţii, vice-preşedintele de la Fox hotărăşte să-i ofere rolul principal în filmul „Don’t Bother To Knock”, care s-a dovedit a fi un succes.
Îşi continuă cariera cu filme precum „The Prince and the ShowGirl” şi „The Seven Year Itch”, care conţine unul dintre cele mai memorabile momente din istoria cinematografiei, Marilyn stă deasupra unei guri de metrou şi vântul îi ridică rochia albă. Pentru interpretarea din filmul „Some Like it Hot”câştigă Globul de Aur în 1956.  Există zvonuri conform cărora preşedintele american Kennedy şi cântăreaţa au avut o aventură.
În august 1962, starul hollywoodian a murit din cauza unei supradoze de somnifere. Moartea sa a fost calificată drept posibilă sinucidere. Autorii cărţii „Uciderea lui Marilyn Monroe: un caz clasificat”  afirmă că moartea artistei a fost comandată de fratele lui Kennedy, John Fitzgerald Kennedy, care avea misiunea să o convingă pe artistă să nu divulge secrete în legătură cu preşedintele american.

Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii