Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 58 de ani de la moartea lui Oliver Hardy, unul dintre membrii cuplului Stan şi Bran (video)

ro

07 Aug, 2015 00:00 2161 Marime text
Oliver Hardy, devenit celebru în cuplul de comici Stan şi Bran, s-a stins din viaţă pe 7 august 1957, la vârsta de 65 de ani, în California. "Lumea a pierdut un geniu al comediei, iar eu mi-am pierdut cel mai bun prieten", a spus Stan Laurel, după 35 de ani de prietenie. Devastat, nu a fost prezent la înmormântarea prietenului său, spunând că "Babe (n.r. Oliver) ar înţelege".
 
Bran s-a numit în buletin Norvell, iar pe scenă, Oliver Hardy. Actorul s-a născut pe 18 ianuarie 1892, în Georgia. Fiind pasionat de teatru şi muzică, nu dorea să îşi continue studiile, prin urmare, s-a înscris într-o trupă de teatru şi, mai târziu, a fugit de la şcoală, alăturându-se unei trupe de muzică. Într-un final, mama lui i-a recunoscut talentul şi l-a trimis la o şcoală de muzică, unde s-a pregătit cu Adolf Dahm-Petersen.
 
La vârsta de 15 ani, cel care urma să devină un comic cunoscut la nivel internaţional a început să joace într-o lungă serie de filme scurte. Primul rol împreună cu Stan Laurel a fost în filmul "Forty-five Minutes from Hollywood", în 1926, cele mai multe producţii, care i-au adus şi popularitatea, desfăşurându-se în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Laurel şi Hardy şi-au întemeiat propria companie de producţie şi au jucat împreună în peste 100 de filme, ultimul fiind "The Bullfighters", în 1945. Timp de 20 de ani, cuplul Oliver Hardy - Stan Laurel a deţinut supremaţia în comedia de tip slapstick. Bran a fost "mintea limpede" a celebrului cuplu, iar fraza legendară "Asta e o altă încurcătură în care m-ai băgat" simbolizează relaţia celor două personaje, care devin din cei mai buni prieteni nişte "nesuferiţi" care se şicanează tot timpul.
 
În plan personal, Hardy a fost căsătorit de trei ori, iar cea mai mare pasiune a sa a fost golful. Actorul obişnuia să instaleze un mini-teren de golf lângă platourile de filmare, unde fugea în fiecare pauză.
 
Sursa foto: www.lordheath.com


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii