Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 46 de ani de la asasinarea lui Robert F. Kennedy

ro

05 Jun, 2014 09:34 1491 Marime text
În urmă cu 46 de ani, Robert F. Kennedy, unul dintre senatorii Statelor Unite ale Americii, a fost asasinat, într-un hotel din Los Angeles, California.
John F. Kennedy, cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite şi fratele lui Robert F. Kennedy, a fost împuşcat mortal cu cinci ani înainte de această tragedie, petrecute în circumstanţe misterioase.
Robert F. Kennedy se afla în California, ca viitor candidat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, din partea partidului Democrat. La 26 de ore de la împuşcarea lui Kennedy în bucătăria hotelului Ambassador, acesta a încetat din viaţa la spitalul Good Samaritan. Sirhan Sirhan, un palestinian creştin, născut în Ierusalim, a fost arestat pentru asasinat şi condamnat pe viaţă în închisoare. Avocaţii lui Sirhan au afirmat, de multe ori, că este nevinovat, iar o înscenare a fost pusă la cale.
Potrivit Wikipedia, Ted, cel mai tânăr dintre fraţii Kennedy, i-a închinat lui Robert următoarele cuvinte: „Fratele meu nu trebuie să fie idelizat sau considerat mai mare după moarte decât a fost în viaţă; trebuie să fie amintit doar ca un om bun şi decent, care a văzut răul şi a încercat să îl corecteze, a văzut suferinţă şi a încercat să o trateze, a văzut războiul şi a încercat să îl oprească. Aceia dintre noi, care l-au iubit şi care îl conduc [acum] pe ultimul său drum, se roagă ca tot ceea ce a fost el pentru noi şi tot ceea ce a el dorit pentru alţii să fie într-o bună zi adevărat pentru toţi [oamenii] din lume.”

Sursa foto: portlandsocietypage.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii