Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:55 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiati ca? Se împlinesc 129 de la nașterea unei legendă a cinematografiei. Prin ce roluri s-a făcut remarcat

ro

16 Apr, 2018 00:00 1285 Marime text
Charles (Charlie) Spencer Chaplin s-a născut pe 16 aprilie 1889, la Londra, Marea Britanie și a decedat pe 25 decembrie 1977, la Vevey, Elveția. Charlie Chaplin, așa cum este cunoscut, a fost un actor și regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale sunt City Lights (Luminile orașului), Modern Times (Timpuri noi) și The Great Dictator (Marele dictator), conform Wikipedia.
 
Sănătatea robustă a lui Chaplin a început încet să se deterioreze spre sfârșitul anilor '60, după terminarea ultimului său film, „A Countess from Hong Kong” și într-un ritm mai accelerat după primirea Premiului Oscar al Academiei de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)) în anul 1972. În 1977 avea deja dificultăți în comunicare și se deplasa într-un scaun cu rotile. Chaplin a murit în somn în ziua de Crăciun a anului 1977, la vârsta de 88 de ani, mai transmite sursa citată.
 
Chaplin a fost înhumat în cimitirul Corsier-Sur-Vevey, Vaud, Elveția. Pe data de 1 martie 1978, cadavrul său a fost furat de un mic grup de mecanici elvețieni, cu scopul de a cere bani de răscumpărare de la familia lui Chaplin, mai transmite Wikipedia. Planul lor a eșuat. Aceștia au fost prinși , iar cadavrul a fost recuperat după 11 săptămâni lângă lacul Geneva. Corpul său a fost reînhumat sub 1,8 metri de beton pentru a preveni alte incidente.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii